Sipoon kunta suosittelee 4.-6. luokka-asteen oppilaita siirtymään Söderkulla skolassa tilapäisesti etäopetukseen huomisesta maanantaista alkaen. Suositus on voimassa koko ensi viikon.

”Niin merkittävä osa koulun opettajista ja koulunkäynnin ohjaajista on karanteenissa oltuaan kontaktissa koronavirustartunnan saaneeseen henkilöön, että lähiopetusta ei voida järjestää koulun kaikille oppilaille turvallisesti. Etäopetusta opettajat voivat antaa oppilaille turvallisesti myös karanteenissa ollessaan. Oppilaat eivät ole altistuneet”, Sipoon kunta kertoo tiedotteessaan.

Lähiopetusta annetaan Söderkulla skolassa tavalliseen tapaan ensi viikollakin luokka-asteiden 1.-3. oppilasryhmille ja kaikille pienryhmille. Lisäksi suosituksesta huolimatta kouluun voivat tulla ne oppilaat 4.-6. luokka-asteilta, jotka haluavat.

Opetus heille tarjotaan kuitenkin etäyhteyksien kautta paikan päälle kouluun.

Sipoon poikkeusolojen johtoryhmä päätti 15.5.2020, että kunnassa voidaan tarvittaessa siirtää oppilasryhmiä etäopetukseen, jos merkittävä osa opettajista ja koulunkäynnin ohjaajista on karanteenissa.

Myös Porvoo kertoi sunnuntaina korona-altistuksista Linnajoen koulussa.