Pääministeri Antti Rinne (sd) kiittelee sopua Postin työriidassa. Hän kommentoi asiaa Twitterissä.

”Erinomaista, että osapuolet ovat päässeet sopimukseen vaikeassa työriitatilanteessa. Valtio-omistaja on pitänyt koko ajan tärkeänä, että työntekijöiden työehtoja ei poljeta. Kiitos molemmille osapuolille ja sovittelijalle sekä selvitysryhmän henkilöille prosessin läpiviennistä”, Rinne tviittaa.

Myös omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) toteaa olevansa tyytyväinen ratkaisun löytymiseen.

”Haluan kiittää molempia neuvotteluosapuolia ratkaisun löytymisestä sekä valtakunnansovittelijaa hänen keskeisestä panoksestaan sovun saavuttamisessa. Lisäksi haluan kiittää neljää selvityshenkilöä heidän työstään. Olen hyvin tyytyväinen, että sopu on syntynyt, lakot voivat loppua ja posti kulkee jouluna”, Paatero sanoo tiedotteessa.

Osapuolet kertoivat kello 10 alkaneen kokouksen jälkeen päässeensä sopuun. Palvelualojen työnantajat Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto sekä Posti- ja logistiikka-alan unionin (PAU) puheenjohtaja Heidi Nieminen olivat molemmat tyytyväisiä sopuun.

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan mukaan lakot loppuvat välittömästi. Aika oli hänen mukaansa merkittävä tekijä ratkaisun saamisessa. Sopu 700 pakettilajittelijasta oli myös iso asia.

Oppositiopuolueet kokoomus ja perussuomalaiset ovat kyseenalaistaneet hallituksen luottamusta ja viitanneet Rinteeseen ja toisaalta Paateroon, joka on antanut ristiriitaista tietoa siitä, mitä hän tiesi Postin aikeista missäkin vaiheessa.

Kokoomus on väläyttänyt välikysymyksen mahdollisuutta ja perussuomalaiset vaatii Rinteeltä pääministerin ilmoitusta, josta kävisi selkeästi ilmi, onko eduskunnalle kerrottu ”muunneltua totuutta” Postin tilanteen taustoista ja ministereiden yhteydestä asiaan. LUE MYÖS: