Saksan hallitusta repii yhä riita turvapaikkapolitiikasta. Liittokansleri Angela Merkelin ja tiukemman linjan sisarpuoluetta edustavan sisäministeri Horst Seehoferin kriisikokous ei johtanut ratkaisuun umpisolmussa, Deutsche Welle kertoo.

Seehoferin CSU-puolue sulkisi Saksan rajat ihmisiltä, jotka tulevat turvapaikanhakuun mutta ovat jo hakeneet turvapaikkaa toisessa EU-maassa tai saaneet kieltävän päätöksen unionin alueella. Lehtitietojen mukaan ehdotus olisi sisältynyt Seehoferin massiiviseen siirtolaisuusohjelmaan, joka piti julkaista tiistaina, mutta jonka julkistaminen lykkääntyi ilmeisesti Merkelin vastustuksen vuoksi.

Merkel vastustaa ehdotusta, koska se saattaisi olla ristiriidassa EU:n Dublin-säännösten kanssa. Merkel myös katsoo, että ehdotuksen toteuttaminen voisi vaikeuttaa yhteisen eurooppalaisen turvapaikkalinjan luomista.

Jos Seehofer ei saakaan tukea omalta hallituskumppaniltaan, niin sitä tulee naapurimaa Itävallasta. Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz on ehdottanut Itävallan, Saksan ja Itävallan liittoumaa, joka tähtäisi ”laittoman” siirtolaisuuden vähentämiseen. Hän on kehunut Seehoferia antaen näin painetta Merkelille.

Lue myös: Raju sanaharkka maahanmuuttajista – EU-pomo: ”Riidat aiheuttavat valtavia vahinkoja kaikille”