Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg on pohtinut tänään paljon suomalaista yhteiskuntaa. Syynä on eilisiltana Kempeleellä tapahtunut 14-vuotiaan tytön raiskaus, josta poliisi epäilee kahta ulkomaalaistaustaista 15–17-vuotiasta nuorta miestä.

- Minulla on hirveän paha olo sen nuoren tytön puolesta. Jokainen raiskaus on liikaa. Sydän särkyy, Nerg kuvailee tuntojaan ja mainitsee, että hänellä itselläänkin on tyttäriä, jotka nyt ovat jo aikuisia.

Tapaus on herättänyt niin voimakkaita tunteita ihmisissä, että poliisikin jo vetosi tänään suomalaisiin ylilyöntien välttämiseksi.

- Ymmärrän sitä pelkoa, Nerg kommentoi ihmisten tuntoja.

- Tämä on niin hankala tilanne suomalaisille, että tulee yhtä aikaa useita haasteita: pakolais- ja siirtolaiskriisi, vaikea taloustilanne ja terrorismi.

Nerg kuitenkin kokee, että yksi tapaus saa nyt suhteettoman huomion siihen nähden, että Suomessa on ennestäänkin seksuaalirikoksia, perheväkivaltaa ja myös kouluampumisia on ollut. Nergin mielestä näitä tapauksia yhdistävä tekijä on syrjäytyminen. Se on se ilmiö, johon pitäisi puuttua, eikä lamaantua järkyttävien tapahtumien edessä.

- Syrjäytymisen ehkäisy on tässä avainasemassa, riippumatta siitä, keitä ne syrjäytyneet ovat. Jokainen tarvitsee turvaverkon. Meidän pitää tehdä kaikkemme, että ehkäisisimme tällaisia tapauksia, Nerg korostaa.

Hänen mielestään Suomessa on erinomaiset viranomaiset, jotka hoitavat työnsä hyvin.

- Maailma on tämmöinen, Nerg sanoo viitaten ylipäänsä väkivallan tekoihin, myös Pariisin iskuihin.

- Tervettä pelkoa, tervettä järkeä pitää olla jokaisella. Emme ole lintukodossa, Nerg sanoo.