Ympäristövaliokunnan varapuheenjohtaja Tiina Elo (vihr) on yllättynyt keskustasta tulleista kärjekkäistä reaktioista. Aisapari, ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Hannu Hoskonen (kesk) on herättänyt huomiota hyökkäyksillään vihreitä vastaan.

Hoskonen on tyrmännyt vihreiden linjauksia useampaan otteeseen ja puhunut muun muassa ”ilmastovouhotuksesta”.

Hoskonen ei ole ainoa ilmastotoimia torpannut keskustalainen. Lisäksi muun muassa keskustan kansanedustajat Ari Torniainen ja Markus Lohi ovat asettuneet vastustamaan ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkosen (vihr) esitystä sähköautojen latausinfran rakentamisvelvoitteesta.

Elo olisi odottanut enemmän yhteisten linjojen etsimistä.

”Nyt on haettu erottavia linjoja julkisuudessa. Sitä minun on vaikea ymmärtää. Opposition rooliin kuuluu räksyttää, mutta hallituksessa toivoisi toisenlaista sävyä.”

Keskustan ja vihreiden erimielisyydet askarruttavat Eloa, ja hän on huolissaan luonnonsuojelun painotuksesta esimerkiksi kaivoslain uudistamisessa. Hän myöntää, että isoimmat taistot keskustan kanssa ovat vasta edessä.

LUE LAAJA HAASTATTELU, JOSSA ELO MM. AVAUTUU TARKEMMIN KIISTOISTA KESKUSTAN KANSSA:

Elo on jättänyt kirjallisen kysymyksen kaivoshankkeiden ympäristötiedon julkisuudesta.

”Tiedon pitäisi olla julkista, jotta osalliset ja asukkaat pystyvät arvioimaan, onko ympäristö otettu riittävästi huomioon. Pahimmillaan kaivosyhtiö aiheuttaa mittavat ympäristövahingot, jotka jäävät valtion kustannettavaksi, jos yhtiö menee konkurssiin, karmeimpana esimerkkinä Talvivaara.”

Katso Elon videohaastattelu tästä: