Yleisradio on jättänyt useita pääministeri Juha Sipilän (kesk.) Terrafame-kohuun liittyviä uutisia, ohjelmia ja juttuja julkaisematta pääministerin painostuksen seurauksena, kertoo Suomen Kuvalehti.

Yleisradion sisäiseen kuohuntaan johtanut kuhina alkoi, kun Sipilä lähetti jääviysepäilyistä kertoneelle Ylen toimittajalle ”kymmenkunta” kriittistä sähköpostiviestiä. Hän muun muassa kertoi, että ei luota Yleisradioon lainkaan.

SK:n mukaan Ylen journalistinen johto päätti tämän jälkeen hyllyttää useita Sipilän, Terrafamen ja Katera Steelin kytköksiin liittyviä artikkeleita. Sipilä itse puolestaan perui sovitun esiintymisen Yleisradion A-studiossa.

Muun muassa Sipilän sähköposteista kertomassa ollut juttu ja aamutelevision keskustelu hyllytettiin, ja Ruben Stiller sai jopa irtisanomisella uhkaavan varoituksen valmisteltuaan kohua käsittelevää ohjelmaa.

SK:n mukaan kolme Ylen työntekijää on kertonut lehdelle asioista nimettömänä. Ylen työntekijät ovat jättäneet Yleisradion johdolle kirjeen, jossa tuodaan esiin huoli ”Ylen journalistisen johdon linjauksista käsiteltäessä ilmitulleita pääministeri Juha Sipilän jääviysepäilyjä”.

Ylen johdosta on Suomen Kuvalehden jutun julkaisun jälkeen kiistetty vaientaminen ja kommentoitu, että päätökset juttujen hyllytyksistä on tehty toimituksessa itse journalistisin perustein.

Lue myös: Ylen päätoimittaja: Tämän takia Sipilä-jutut hyllytettiin