Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen ryöpyttää kovin sanoin Perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia. Korhonen vaatii Soinia lopettamaan pelleilyn ja kaksilla korteilla pelaamisen EU-vaaleissa, kertoo keskustan lehti Verkkoapila.

Korhonen huomauttaa, että viimeksi sunnuntain Helsingin Sanomissa Libertasin edustaja kertoi Soinin aloittavan neuvottelut ryhmään liittymisestä vaalien jälkeen. Libertas on irlantilaisen miljonäärin Declan Ganleyn puolue, johon kuuluu populistipoliitikkoja eri maista.

- Ääriliikkeet, nationalismi ja muukalaisvastaisuus ovat nousussa monissa EU-maissa. Tämä on pelottava ilmiö maanosassa, joka on kokenut toisen maailmansodan kauhut. Toivon hartaasti, ettei tämä ilmiö rantaudu Suomeen, Korhonen sanoo.

Korhonen sanoo Soinin leikkivän tulella suosiessaan puolueessaan avointa nationalismia ja muukalaisvastaisuutta. Korhonen kysyy, eivätkö Soini ja perussuomalaiset oppineet mitään Tony Halmeen tapauksesta.

Aiemmin tänä aamuna Soini puolustautui ihmisvihasyytöksiä vastaan.

- Jokainen, joka on seurannut meidän toimintaamme, ei voi käsittää, että meillä olisi mitään tekemistä ihmisvihan kanssa. Puheenjohtajan on tällainen asia kestettävä, vaikkei se mukavaa olekaan. Tämä kuitenkin loukkaa minua ja meidän kannattajiamme, MTV3:n Huomenta Suomen EU-vaalitentissä vieraillut Soini sanoo.