Ulkoministeri Timo Soini (ps.) korostaa hetki sitten julkaisemassaan blogissa, että liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) tänään julkistamista hankkeista ei ole hallituksessa yksimielisyyttä, koska perussuomalaiset ei sitä kannata. Berner puolestaan korosti yksimielisyyttä Soinin kanssa tänään tiedotustilaisuudessa, kun Uusi Suomi kysyi asiasta.

Soini sanoi viikonloppuna, että perussuomalaiset ei hyväksy taksiliikenteen vapauttamista. Minkälaista keskustelua tästä on käyty ja miten nämä uudistukset olisivat mahdollisia, vaikka hallituspuolueen puheenjohtaja sanoo, että tätä ei hyväksytä?

–Olemme Timo Soinin kanssa yhtä mieltä siitä, että haluamme nähdä tämän lausuntokierroksen ja sen palautteen. Haluamme nähdä, millä tavalla liikennekaari, joka on tärkeä kokonaisuus perussuomalaisille saada liikkeelle, voidaan kehittää tämän lausuntokierroksen aikana. Toisin kuin perussuomalaisten lähtökohtainen ajatus on ollut, niin meillä taksiliikenne ei vapaudu kokonaan, eikä vapaudu toimiluvistaankaan, Berner vastasi.

–Uskoisin, että niillä keskusteluilla jotka tänäänkin olemme Taksiliiton kanssa käyneet, löydämme yhteisiä ratkaisuja, jotka tukevat liikennekaarta, tukevat uudistusta ja myös hyväksyttävissä perussuomalaisille. Nyt on tärkeää, että saadaan palautetta ja siitä olemme Timo Soinin kanssa yhtä mieltä, hän lisäsi.

LUE MYÖS: Bernerin esitys julki: Taksialalle merkittäviä vapautuksia – ”Enää ei ajettaisi tyhjänä lentokentältä”

Berner korosti tiedotustilaisuudessa, että taksitoiminta pysyy jatkossakin luvanvaraisena. Jatkossa taksiluvista tulisi yrityskohtaisia, ei autokohtaisia, kuten nykyisin.

Soini kirjoitti blogissaan, että perussuomalaiset eivät ole Bernerin kanssa samoilla linjoilla.

–Näiltä pohjilta Liikennekaari ei mene eteenpäin. Perussuomalaiset ovat yksiselitteisesti taksilupien vapauttamista vastaan. Emme hyväksy villin lännen meininkiä, Soini kirjoitti.

–Hallitusohjelma ei sisällä Bernerin esityksiä, eikä hallitus ole niitä käsitellyt. Asioita ei voi viedä eteenpäin ilman yksimielisyyttä hallituksessa. Sitä ei nyt ole, eikä Liikennekaari etene, hän totesi.

LUE LISÄÄ AIHEESTA: Tämä on hallituksen suunnitelma: Suomi perustaa yhtiön, joka perisi maksun teiden käytöstä