Ex-kansanedustaja ja ministeri Osmo Soininvaara (vihr.) kohautti viikonloppuna ehdottamalla blogissaan, että maahanmuuttajista luotaisiin geenirekisteri raiskaustapausten selvittämiseksi. Hän sanoi tänään Uudelle Suomelle, että kyseessä oli provokaatio.

- Puhdas provokaatio, toteaa Soininvaara kohua herättäneestä kirjoituksestaan.

- Olen sanonut näin aiemminkin, että olisi hyvä jos jokaiselta suomalaisesta ja Suomessa asuvalta otettaisiin geenijälki. Pidän näitä puskaraiskauksia erittäin ikävinä tapauksina, sanoi Soininvaara Uudelle Suomelle.

Iltapäivällä Soininvaara kirjoitti blogiinsa "todellisen" ehdotuksensa, jonka mukaan geneettinen sormenjälkirekisteri voitaisiin luoda koko Suomen väestöstä.

Rekisteristä olisi Soininvaaran mukaan hyötyä rikosten selvittämisessä ja suuronnettomuuksien uhrien tunnistamisessa.

Ainoana esteenä rekisterin luomiselle hän näkee sen mahdollisesti kalliin hinnan.

Viikonlopun provokatiivisessa tekstissään Soininvaara kirjoitti, että loppuun viedystä raiskauksesta jää geenijälki, jota vertaamalla maahanmuuttajista otettuun geenirekisteriin tekijä saataisiin selville "vuorenvarmasti".

-Tämä loukkaa heidän ihmisoikeuksiaan, ja sitä voi pitää rasistisena, koska kantaväestöltä ei samaa rekisteriä oteta, mutta vastaavasti nyt syyttömänä leimatut pääsevät tästä leimastaan. Jos olisin itse maahanmuuttaja, katsoisin tämän parantavan tilannettani, Soininvaara kirjoitti.

-Raiskaajat jäisivät aina kiinni - siis jos ovat ulkomaalaisia - ja siksi ulkomaalaisten tekemät raiskaukset loppuisivat ja halla-aholaisilta menisi heidän tunteisiin vetoavin argumenttinsa.

Soininvaara huomauttaa, että jos geenitesti otettaisiin myös kaikilta syntyperäisiltä suomalaisilta, raiskaukset selviäisivät aina.

Soininvaara pyöritteli blogissaan helsinkiläisen perussuomalaisen kaupunginvaltuutetun Jussi Halla-ahon raiskauskirjoituksia, joista Vihreät naiset ovat harkinneet rikosilmoituksen tekemistä.

Soininvaara ei kannata rikosilmoitusta, mutta pitää hyvänä että Halla-ahon kirjoitus on saanut julkisuutta, ”koska äänestäjien on hyvä tietää, miten poliitikot ajattelevat”.

- Tämän [viikonlopun] kirjoituksen tarkoitus oli saada halla-aholaiset myötäilemään, että haluavat ulkomaalaiset testeihin. Kun he sitten näin sanoivat, pääsin kysymään miksei myös suomalaisia testattaisi, kertoi Soininvaara.