Jääkiekon SM-liigan runkosarjan päätösottelut pelattiin torstaina. Vaasan Sport olisi voitolla Pelicansista vienyt viimeisen pudotuspelipaikan, mutta kotijoukkue Pelicans voitti vaasalaiset 5-1 päättäen Sportin kauden.

JYP sai siis huokaista helpotuksesta. Joukkue oli pelannut viimeisen runkosarjapelinsä jo tiistaina, eikä tilanne ollut enää jyväskyläläisten omissa käsissä, mutta Sportin tappio pelasti jypiläisten puolivälieräkarsintapaikan.

JYP kohtaa puolivälieräkarsinnoissa Lukon. Viimeisessä runkosarjapelissään Lukko voitti Ilveksen 5-2, mutta ei onnistunut ohittamaan HIFK:ta, joka voitti Ässät Helsingissä 4-1.

HIFK sijoittui runkosarjassa kuudenneksi ja saavutti viimeisen suoran puolivälieräpaikan. HIFK kohtaa puolivälierissä Pelicansin, joka oli runkosarjan kolmonen.

TPS voitti viimeisessä runkosarjapelissään SaiPan 5-2. Runkosarjassa TPS sijoittui neljänneksi ja kohtaa puolivälierissä HPK:n, joka oli runkosarjassa viides. Runkosarjan päätösottelussaan HPK voitti Tapparan 3-1.

KalPa päätti kautensa 4-3 -jatkoaikavoittoon runkosarjavoittaja Kärpistä. Kärpät teki runkosarjan uuden piste-ennätyksen, 137.

Kautensa päättivät torstaina Sportin ja KalPan lisäksi Jukurit, KooKoo ja Ässät. KooKoo päätti kautensa Mestis-klassikkoon voittaen siinä Jukurit Mikkelissä jatkoajalla 4-3.

Kärpät ja sarjakakkonen Tappara saavat puolivälierävastustajansa puolivälieräkarsinnoista, joita kansankielellä säälipleijareiksikin kutsutaan. Lauantaina alkavien säälipleijarien otteluparit ovat Lukko-JYP ja Ilves-SaiPa.

Puolivälieriin selviää kahdella voitolla. Lauantaina pelataan Raumalla sekä Tampereella ja sunnuntaina Lappeenrannassa sekä Jyväskylässä. Tarvittaessa pelataan vielä tiistaina Raumalla ja Tampereella.