Muusikko Anssi Kela manaa blogissaan musiikkibisneksen tilaa. Kela tuskailee musiikkipalvelu Spotifyn vaikutusta levymyyntiin, ja toisaalta Spotifyn kautta artisteille maksettavien korvausten pienuutta.

Kela kirjoittaa olleensa musiikinkuluttajana ekstaasissa, kun Spotifyn kautta tuli mahdolliseksi kuunnella yli kuutta miljoonaa musiikkikappaletta tietokoneen tai kännykän kautta.

- Spotifyn kaltaisen palvelun muuttuminen mobiiliksi on kuolinisku äänitemyynnille, Kela toteaa.

Mainosrahoitteisena palvelu toimii vain tietokoneissa, mutta on ilmainen. Alle kymmenellä eurolla kuussa musiikkia voi kuunnella missä vain ja milloin vain ilman mainoksia.

Kela kirjoittaa pettyneensä siihen, että hänen mukaansa yhden kappaleen soittamisesta Spotifyssa tilitetään 0,0003 euroa artistille. Kela ynnää, että miljoona kuuntelua tuottaa hänelle 300 euroa.

- Asia, jota minä musiikintekijänä ihmettelen on tämä: miten on mahdollista, että minun puolestani on voitu tehdä näin vitun paska diili?

- Musiikkia kulutetaan enemmän kuin koskaan, mutta sen tekijät elävät pian siltojen alla. Miten helvetissä tämä juttu onkin osattu ryssiä näin totaalisesti?!?

Onko Spotify hyvä juttu? Äänestä täällä.