Yli sadan ihmisen pelätään kuolleen ja 400 loukkaantuneen Sri Lankan saarelle tehdyissä useissa pommi-iskuissa.

Kansainvälisten uutistoimistojen mukaan räjähdyksiä oli kuusi eri puolilla Sri Lankaa. Kolme iskuista tapahtui pääkaupunki Colombossa sijaitseviin turistien suosimiin Cinnamon Grand, Shangri-La ja Kingsbury -nimisiin viiden tähden hotelleihin.

Myös Colombossa sijaitsevaan kirkkoon hyökättiin. Lisäksi länsirannikolla sijaitsevaan Negombon ja itärannikolla sijaitsevan Batticaloan kaupunkien kirkkoihin on isketty.

Lue myös: ”Murhia, sekasortoa ja anarkiaa” – Ainakin 100 kuollut Sri Lankan räjähdyksissä

Veriset iskut eivät ainakaan vielä näkyneet saaren eteläosissa, joka on suomalaistenkin turistien suosima alue.

Sri Lankassa parhaillaan lomaileva Susanna Malinen kertoi tilanteen olevan rauhallinen. Malinen lomailee Bentota-nimisessä paikassa, joka sijaitsee 60 kilometriä etelään Colombosta.

“Seuraamme tilannetta rauhallisesti paikallisen median kautta. Tällä hetkellä näyttää ihan normaalilta ulkona. Meillä on lento huomenna Colombosta, joten toivomme tilanteen normalisoituneen siihen mennessä”, Malinen kertoi puhelimitse Kauppalehdelle.

Tietoja suomalaisuhreista ei tällä hetkellä ole. Räjähdysten syytä tai tekijää ei myöskään tiedetä. Negombossa Pyhän Sebastianin kirkon Facebook -sivut julkaisivat päivityksen, jonka mukaan isku oli pommi.

Sri Lanka kävi sisällissotaa vuodesta 1983 tamilisissien ja hallituksen välillä. Sota loppui virallisesti vasta vuonna 2009. Sodassa kuoli ainakin 40 000 ihmistä. Sodan loppumisen jälkeen Sri Lanka on ollut verraten rauhallinen ja maan talous on kasvanut etenkin turismista.