Kokoomuksen juuri valittu puheenjohtaja Alexander Stubb kertoo olevansa ainakin kahdessa asiassa samoilla linjoilla SDP:n uuden puheenjohtajan, valtiovarainministeri Antti Rinteen kanssa.

Stubb keskusteli välittömästi valintansa jälkeen muiden suurimpien puolueiden puheenjohtajien kanssa ensi viikolla alkavista minihallitusneuvotteluista.

- Olen talouspolitiikassa realisti. Kannatan verotuksen vähentämistä, mutta olen Rinteen kanssa samoilla linjoilla siinä, että tarvitsemme kasvua ja työllisyyttä, Stubb sanoi medialle hetki sitten pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Stubbin mielestä on tärkeää on pitää kiinni keväällä tehdyistä kehyspäätöksistä, ja saada ennustettavuutta politiikkaan. Rinne puolestaan on kritisoinut voimakkaasti kevään kehysriihen päätökseiä, etenkin lapsilisästä leikkaamista, ja väläytellyt kehyspäätösten avaamista.

- Keskusustelin jo Antti Rinteen kanssa siitä, että meidän on löydettävä keinoja työllisyyden tukemiseksi ja talouskasvun vauhdittamiseksi, Stubb kertoi.

Stubb korostaa, että ajat ovat vaikeat, mutta mahdollisuuksia on.

-Uskon, että saamme Suomen velkakierteen taitettua muutaman vuoden sisällä, Stubb sanoi.

Minihallitusneuvottelut alkavat ylihuomenna maanantaina.

-Aivan varmasti yhteinen sävel löydetään, Stubb kommentoi.

Kokoomuksen ministerikierrätystä Stubb kommentoi kertomalla, että entisestä pääministeristä Jyrki Kataisesta tulee EU-komissaari ja kuntaministeri Henna Virkkusesta tulee europarlamentaarikko.