Pääministeri Alexander Stubb (kok.) sanoi tänään järjestämässään tiedotustilaisuudessa, että Suomi ei anna anteeksi Kreikan-lainoja.

- Se miljardi euroa, jonka Suomi on lainana Kreikalle antanut, siitä pidetään kiinni. Ei ole oikein ajatella, että suomalainen veronmaksaja joutuu maksamaan Kreikan elyvytyspolitiikasta, Stubb sanoi.

Stubbilla oli myös viesti kansalaisille:

- Sen totean jokaiselle suomalaiselle: yksikään suomalainen veronmaksaja ei ole hävinnyt sentin senttiä, ei latin latia Kreikkaan toistaiseksi, Stubb sanoi.

Stubbin mukaan Suomi on kuitenkin valmis joustamaan Kreikan lainaehdoista. Hänen mukaansa ehdot ovat kuitenkin nykyiselläänkin huokeat, joten radikaalia muutosta ei ole luvassa.

- Lainanmaksuaika 30 vuotta, korkomaksut vasta muutaman vuoden päästä. En pidä edes mahdollisena sitä, että näitä lähdettäisiin radikaalisti muuttamaan, Stubb sanoi.

Stubbin Kreikka-lausunnot leviävät nyt laajalti kansainvälisessä lehdistössä. Lue lisää tästä.

Stubbin mukaan on selvää, että Kreikan vaalitulos vaikuttaa myös Suomessa.

- Kannattaa lopettaa sellaiset puheet, että eläisimme jonkinlaisessa lintukodossa, jossa eurooppalaiset vaalit eivät vaikuttaisi toisiin eurooppalaisiin vaaleihin. Euroopan unionin politiikka ei ole ulkopolitiikkaa, vaan sisäpolitiikkaa. Emme voi kääntyä tässä kysymyksessä sisäänpäin, Stubb sanoi.

Laitavasemmistolainen Syriza-puolue voitti eilen Kreikan parlamenttivaalit. Lisää aiheesta täällä.