Kokoomuslainen ulkoministeri Alexander Stubb pisti perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin koville MTV3:n Uudenmaan vaalitentissä.

Keskusteltaessa Euroopan velkakriisistä Stubb kysyi suoraan Soinilta, montako euroa Suomesta on mennyt kriisimaiden auttamiseen. Soini vastasi, että Kreikka-lainasta on maksettu 600 miljoonaa.

- Väärin. Me ollaan annettu 160 miljoonaa euroa Islannille ja 515 miljoonaa euroa Kreikalle. Ja on saatu 10 miljoonaa takaisin korkotuottoina. Kuinka moni maa toisen maailmansodan jälkeen Euroopassa ei ole maksanut velkojaan takaisin? Yksi, se oli Länsi-Saksa. Luot koko ajan tässä väärää mielikuvaa. Tämä ei ole euron ongelma vaan lähti liikkeelle Jenkeistä, Stubb tykitti Soinille.

- Älä vääristele äläkä hämmennä. Voit hirveän helposti Timo heittää noita lonkalta. Missään muualla ei käydä tällaista keskustelua, Stubb piikitteli.

Soini toisti puolueensa näkemyksen Euroopan tukipaketeista:

- Emme tule äänestämään missään olosuhteissa näiden rahastojen kasvattamisen puolesta emmekä pysyvän mekanismin puolesta. Minun tavoitteeni on enemmistöhallitus, Soini sanoi.

Vihreiden oikeusministeri Tuija Brax oli varma, että Euroopan pysyvä vakausmekanismi luodaan.

- Oli Suomessa mikä hallitus tahansa, pysyvä mekanismi rakennetaan, eikä siinä ole järkeä jos siinä välissä ei ole tätä siltaa eli väliaikaista rahastoa. Näin tullaan tekemään, se on Suomen kannalta hyvä. Vientiteollisuus tarvitsee tätä ratkaisua, Brax sanoi.