Tähtiliikkeen Paavo Väyrynen sanoo Suomen valtion loukkaavan vakavalla tavalla kansalaisten yhdenvertaisuutta. Väyrysen mukaan valtion omistama ja verovaroin rahoittama Yleisradio on asettanut eduskuntapuolueet eriarvoiseen asemaan.

”Vaaleihin osallistuu kaksi eduskuntapuoluetta, sininen tulevaisuus ja seitsemän tähden liike, jotka eivät osallistuneet edellisiin eduskuntavaaleihin. Muodollisesti ne ovat täsmälleen samassa asemassa. Näistä kahdesta puolueesta sininen tulevaisuus on kutsuttu mukaan Yleisradion eduskuntapuolueille järjestämiin vaalikeskusteluihin ja muihin vaaliohjelmiin. Seitsemän tähden liike on suljettu kokonaan vaaliohjelmien ulkopuolelle. Tällä tavoin syrjitään vakavalla tavalla seitsemän tähden liikkeen ehdokkaita ja heidän kannattajiaan. Sininen tulevaisuus ja muut eduskuntapuolueet saavat vaalitoimintaansa valtavan taloudellisen tuen Yleisradion tarjoamasta ilmaisesta julkisuudesta. Seitsemän tähden liikkeen ehdokkaat ja kannattajat joutuvat sitä Yle-veron maksajina rahoittamaan. Yleisradion menettely vääristää olennaisella tavalla eduskuntavaalien tulosta, ja sillä on vaikutus myös tulevan hallituksen kokoonpanoon”, Väyrynen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Hän huomauttaa samalla, että Suomen oikeusjärjestys ei kuitenkaan anna mahdollisuutta saattaa tuomioistuinlaitoksen tutkittavaksi eduskuntavaalien lainmukaisuutta ja vaatia niiden tulosten mitätöimistä. Vaalilaki tarjoaa mahdollisuuden moittia vaalitulosta vain vaalipiirikohtaisesti.

”Aiomme saattaa Suomen valtion menettelyn Euroopan neuvoston korruptiovastaisen toimielimen, GRECON, tutkittavaksi. Harkitsemme lisäksi kantelun tekemistä Euroopan komissiolle, joka on viime aikoina puuttunut voimakkaasti oikeusvaltioperiaatteiden vastaiseen jäsenmaiden toimintaan. Vaalitulosta nämä toimenpiteet eivät muuttaisi, mutta niillä saattaa olla vaikutusta tulevaisuuteen. Valtiovallan mielivaltainen puuttuminen vaaleihin on vastaisuudessa estettävä”, Väyrynen sanoo.

Lue myös:

Vaalikone paljasti pienpuolueiden sympatiat – Harkimon Liike Nyt suosii kokoomusta, Väyrysen Tähtiliike perussuomalaisia

Paavo Väyrynen: ”Muille sopii hyvin, että tähtiliike on sivussa ja perussuomalaiset porskuttaa kohti vaalivoittoa”

Näkökulma: Nanopuolueita syrjitään taas - Väyrynen taistelee urheasti Pasilan tuulimyllyä vastaan