Jatkuuko perussuomalaisten Yle-gallupissa näkynyt hurja loppukiri myös Alma Median kannatusmittauksessa? Pitääkö sdp paikkansa yksinäisenä yli 20 prosentin kannatuksen puolueena, vai lipsuuko sekin alle 20 prosentin?

Näihin kysymyksiin saadaan vastaus maanantaina kello 18, kun Alma Median viimeinen ennen eduskuntavaaleja julkaistava mielipidemittaus julkaistaan muun muassa Uuden Suomen sivuilla. Samalla kellonlyömällä alkaa Alma Median suuri vaalitentti, jossa ovat paikalla yhdeksän eduskuntapuolueen puheenjohtajat Juha Sipilästä (kesk) Li Anderssoniin (vas).

Tenttiä voit seurata suorana lähetyksenä Uuden Suomen, Iltalehden ja muiden Alma Median lehtien sivuilta. Tentin juontavat Iltalehden toimittajat Susanne Päivärinta ja Tommi Parkkonen, ja sen teemat pyörivät muun muassa talouden, työllisyyden, turvapaikkapolitiikan ja ilmastonmuutoksen ympärillä. Tämän enempää ei puheenjohtajille ole etukäteen paljastettu.

Perussuomalaiset oli Yleisradion tuoreen gallupmittauksen suurin nousija, kun se nousi jo kolmanneksi suurimmaksi 15,1 prosentin kannatuksellaan ja lähestyi kokoomuksen 15,8 prosenttia. Huomioon on kuitenkin otettava, että Ylen puoluegallup mittaa systemaattisesti eri tason kannatuksen kokoomukselle ja perussuomalaisille verrattuna Alma Median ja Helsingin Sanomien gallupeihin.

LUE MYÖS: Ylen gallupissa systemaattinen ero muihin verrattuna – Perussuomalaiset hyötyy

Edellisessä eli maaliskuun Alma-gallupissa kokoomus nautti 18,1 prosentin ja perussuomalaiset 11,2 prosentin kannatusta, joten ero Ylen tätä tuoreemman gallupin lukuihin on huomattava. Miten Alma-gallupin luvut ovat nyt kehittyneet?

Todennäköisenä pääministeripuolueena pidetty sdp piti Ylen gallupissa kärkipaikkaa 20,1 prosentin kannatuksella ja Alma Median gallupissa 21,3 prosentilla. Ylen mittauksessa puolueen kannatus oli laskenut 1,2 prosenttiyksikköä. Pysyykö puolue Alman gallupissa yli 20 prosentin luvuissa?

Alman maanantain tentissä puolueiden puheenjohtajat pääsevät kommentoimaan gallupin tuloksia tuoreeltaan.

LUE LISÄÄ:

Ylen gallup: Perussuomalaiset jyräsi kolmanneksi – lähestyy kokoomusta

”Hurja tilanne!” – Vihreät taistelee tosissaan kolmospaikasta HS-gallupissa

Perussuomalaiset kelpaa hallituskumppaniksi vain 13 prosentille ehdokkaista – Katso minkä puolueiden kanssa kannattamasi puolue haluaa hallitukseen