Suuri yleisö tuntee moottoriurheilusta parhaiten suomalaiset tähtikuljettajat. Suomen moottoriurheiluun kuuluu kuitenkin paljon muutakin.

Yksi merkittävä tekijä huippukuljettajien taustalla on toimiva tallitoiminta. Suomessa on useampia isompia ja pienempiä talleja, jotka hoitavat kaiken taustatyön kilpailijoille. Kilpailija saa alleen auton ja talli vastaa huolloista ja varaosista kilpailun aikana.

Yksi tällainen kansainvälisestikin toimiva talli on lievestuorelainen Printsport Racing.

Vuodesta 1997 lähtien Printsport Racing on saavuttanut asiakkaidensa kanssa menestystä niin rallin SM- kuin MM-sarjoissa sekä rata-autoilun kansallisissa sarjoissa.

Kilpailukaudella 2014 tiimin kuljettajat vierailivat ahkerasti rallin SM-sarjan ja MM-sarjan WRC2- ja WRC3- luokkien palkintokorokkeilla. Lisäksi radalla Porsche GT3 Cup Trophy Finlandissa sekä muutamassa muussa pienemmässä rallissa tiimin kuljettajat pokkasivat palkintokorokesijoja.

Rallin SM-sarjassa virolainen Karl Kruuda ja kartanlukija Martin Järveoja tekivät Printsport Racingin Esapekka Lapin vuoden 2012 Ford Fiesta S2000 SM-voittoautolla vakuuttavaa jälkeä ja saavuttivat viisi kuudesta mahdollisesta palkintokorokesijasta.

Yksi voitto ja neljä hopeasijaa riittivät SM-sarjan SM1-luokan historialliseen kultamitaliin.

Lisäksi kun SM4-luokassa Ville Hautamäki nappasi pitkän ralliharrastuksensa ensimmäisen kultamitalin ja Joose Kojo SM-pronssin, Joonas Lindroos SM3-luokan pronssin niin vuoden 2014 SM-sarja tullaan, aikaisempien vuosien tapaan, muistamaan yhtenä menestyksekkäimpänä yrityksen 17-vuotisen historian aikana.

Erinomaisten tulosten säestämänä Printsport saavutti myös hopea- ja pronssimitalit tiimien mestaruussarjassa.

Myös mukana rallin MM-sarjassa

Rallin MM-sarjan WRC2-luokassa virolainen Karl Kruuda ja kartanlukija Martin Järveoja voittivat SM-sarjassa käyttämällään Ford Fiesta S2000 autolla Ruotsin ja Suomen MM-osakilpailujen WRC2-luokan.

Portugalin 4., Espanjan 7. ja Walesin 5. pistesijojen sekä ennen kaikkea värikkäiden vaiheiden jälkeen Kruuda ja Järveoja olivat viidenneksi nopein WRC2-luokan MM-sarjan loppupisteissä.

Kuuden SM- ja viiden MM-rallin lisäksi Printsport työskenteli myös pienemmissä kilpailuissa kuten Virossa ajetussa Saaremaa rallissa, jossa Janne Vähämiko ja Tomi Tukiainen nautiskelivat hopea- ja pronssiset palkintokorokesijat tiimin Ford Fiesta S2000 autoilla.

Lisäksi Teemu Suninen kaasutteli Citroen DS3 R3T autolla nimensä rallimaailman kartalle voittamalla Suomen MM-rallin WRC3-luokan sekä Janne Tuohino vieraili Ford Fiesta R5 autolla poronsarvien arvoisesti Arctic Lapland Rallissa.

Radalla Printsport oli Emil Lindholmin vauhdissa ja saavutti Porsche GT3 Cup Trophy Finlandissa kuusi palkintokorokesijasta.

Kiireistä aikaa myös kaudella 2015

Menestyksen lisäksi kilpailukausi 2014 oli Printsportille kiireinen kun jokaista kilpailua edelsi testien lisäksi karavaanin matkustaminen kilpailupaikkakunnalle ja takaisin Keski-Suomen rallipyhättöön.

Kilpailukaudesta 2015 on tulossa vähintäänkin yhtä kiireinen kun tiimi urakoi niin rallin SM- ja MM-sarjoissa sekä muissa kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa.

Esimerkiksi tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna tiimin henkilöstö kilpailukalustoineen on Itävallan Jänner-rallissa, josta matka jatkuu Monte Carlon MM-rallin kautta Rovaniemellä ajettavaan juhlalliseen 50. Arctic Lapland -ralliin sekä sitä seuraavaan Ruotsin MM-ralliin.

Kaudella 2015 tiimi tullaan näkemään niin uusien kuin vanhojen kuljettajien toimesta useissa MM-sarjan osakilpailuissa sekä muissa kansainvälisissä kilpailuissa.

Printsport tarjoaa rallia rakastaville kuljettajille tyydytystä vauhdin nälkään yhdellä Ford Fiesta R5 - ja kahdella Ford Fiesta S2000 -autoilla, joita on mahdollista vuokrata ns. avaimet käteen testi- ja huoltopaketilla kaikkiin rallin kansallisiin ja kansainvälisiin kilpailuihin.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje!