Vuokran voi maksaa Suomessa laillisesti seksillä, otsikoi venäläinen suosittu verkkosivusto Argumenty i Fakty online, Suomesta kantautuneisiin uutisiin viitaten.

Sivustolla kerrotaan, että Suomessa asunnon vuokranmaksu seksuaalisilla palveluilla on laillista, silloin kun molemmat osapuolet sopivat "liiketoimesta" ja noudattavat muuten lainsäädäntöä.

Sivuston mukaan Suomessa on suosittua vuokrata asunto vaihdossa saatavia seksipalveluja vastaan. Prian.ru-sivustolta lainatussa jutussa todetaan, että kyse on täysin laillisesta menettelystä.

-Käytäntö on laillinen, jos vuokralaiseen ei kohdisteta väkivaltaa tai muuta painostusta, Prian ru. sivustolla kerrotaan.

Sivuston mukaan Suomessa Vuokralaisten keskusliittoon tulee kuukausittain ilmoituksia seksipalveluja pyytävistä vuokranantajista. Tällaista järjestelyä tarjotaan usein opiskelijoille. Suomen viranomaiset suosittelevat, että tällaisesta asuntoilmoittelusta kerrottaisiin viranomaisille.

Sivusto muistuttaa, että prostituutio ei ole Suomessa laitonta, mutta parittaminen on.

-Asuntoaan seksiä vastaan kauppaavat miehet eivät kuitenkaan ole välttämättä mitään seksimaanikkoja. Jotkut eivät vain ole riittävän varmoja itsestään ja hakevat asuntoa vuokraamalla itselleen seuraa, sivustolla todetaan.

Jutussa painotetaan, että ennen kuin lukija alkaa syyttää suomalaisia hävyttömiksi, on syytä muistaa, että niin Moskovassa kuin Pariisissa huoneita vuokrataan seksin toivossa.

-Suuri osa moskovalaisista asuntoilmoituksista, joissa ei ilmoiteta vuokraa, on tehty seksipalveluiden vuoksi, sivustolla muistutetaan. Yhdysvalloissa tällaiseen tavaranvaihtoilmiöön puututtiin viisi vuotta sitten, jolloin todettiin käytännön houkuttelevan rangaistavaan prostituutioon.