Suomalaiset rauhanturvaajat joutuivat Libanonissa keskiviikkona 29. elokuuta välikohtaukseen, jossa rauhanturvaajien partion liikkumista rajoitettiin ja ajoneuvoa kolhittiin. Suomalaisia rauhanturvaajia ei loukkaantunut välikohtauksessa. Asiasta kertoo Maavoimat tiedotteessaan.

Suomalaiset rauhanturvaajat olivat suorittamassa ajoneuvopartiointia omalla vastuualueellaan keskiviikkoiltana, kun risteykseen pysäköidyt kolme autoa ja kaksi skootteria pyrkivät pysäyttämään partion. Suomalaisten partio kääntyi ympäri kiertääkseen tiesulun ja jatkaakseen partiota vaihtoehtoista reittiä pitkin.

Reitinvaihdon jälkeen kaksi skootteria lähti seuraamaan suomalaispartiota ja partion tie yritettiin tukkia ajoneuvoilla uudestaan. Partio väisti tiesulun ja jatkoi matkaansa eteenpäin tarkoituksenaan palata takaisin päätukikohtaan. Matkan aikana suomalaisten panssaroitua ajoneuvoa kolhittiin niin, että maalipinta naarmuuntui. Partio pääsi palaamaan turvallisesti tukikohtaan ja auton maalipinnan vaurioitumista lukuun ottamatta vahingoilta vältyttiin.