Perinteikäs Monte Carlo-ralli käynnisti rallin MM-sarjan kauden. Voittoon ajoi viimeiset kuusi maailmanmestaruutta voittanut Citroenille seitsemän vuoden tauon jälkeen palannut Sebastien Ogier.

Voitosta käytiin tiukka taisto. Toiseksi jäänyt Hyundain Thierry Neuville jäi Ogierista 2,2 sekuntia.

Rengasrikon takia kärkitaistosta pudonnut Ott Tänak oli Toyota-kuskeista paras sijoituttuaan kolmanneksi. Nykyään Hyundailla kisaava rallilegenda Sebastien Loeb jäi neljänneksi. Hänen esityksensä Montessa oli pettymys.

Jari-Matti Latvala oli parhaana suomalaisena viides. Maalissa hän oli kuin maansa myynyt.

Latvala katsoi WRC:n ralliradion haastattelussa tehneensä virheitä testeissä. Latvala katsoi säätäneensä autonsa liian jäykäksi.

Kärjestä Latvala jäi kaksi minuuttia ja 29,9 sekuntia. Kolmossijan vieneestä Tänakista hän jäi 14,7 sekuntia.

Fordilla ajava Teemu Suninen ajoi perjantaina ulos ja keskeytti. Hän jatkoi kisaa lauantaina ja oli maalissa lopulta 11:s. Suninen sai yhden pisteen oltuaan kisan päättäneellä power stagella viides.

Kalle Rovanperä oli kokonaistuloksissa 18:s. Hän kisaa Skodalla WRC2-luokassa.

Hyundai-kuski Esapekka Lappi keskeytti kisassa peräti kahdesti. Perjantaina hän ajoi ulos ja lauantaina tuli teknisiä ongelmia.

Suomalaisittain Montea voi pitää merkittävänä pettymyksenä. Kausi jatkuu Ruotsissa 14.-17. helmikuuta ja silloin suomalaisilla onkin revanssin paikka.