Helsingin käräjäoikeus on hylännyt kolmen suomalaismiehen syytteet terrorismirikoksista niin sanotussa terrorismirikosjutussa.

Kahden terrorismisyytteistä vapautetun vastaajan todettiin sen sijaan syyllistyneen talousrikoksiin, joista määrättiin ehdollista vankeutta.

Syyttäjän pääsyytteen mukaan vastaajat syyllistyivät terroristisessa tarkoituksessa tehtävän rikoksen valmisteluun laatimalla yhdessä suunnitelman terroristisessa tarkoituksessa tehtävien murhien, muiden henkirikosten sekä törkeiden pahoinpitelyiden tekemisestä Syyriassa. Syyttäjän mukaan vastaajat pyrkivät liittymään Syyrian hallituksen joukkoja vastaan taistelevaan Katiibat al-Muhajireen -oppositioryhmään, jota syyttäjä piti terroristiryhmänä.

Terrorismirikossyytteiden osalta kertyi näyttöä siitä, että vastaajilla oli ajatus lähteä Syyriaan taistelemaan opposition puolella maan hallituksen joukkoja vastaan. Pelkkä päätös taisteluihin osallistumisesta ilman terroristista tarkoitusta ei käräjäoikeuden mukaan täytä syytteessä tarkoitetun rikoksen tunnusmerkistöä.

Esitetty näyttö tuki sitä, että vastaajien ajatuksena on ollut mahdollisuus liittyä syytteessä mainittuun KAM-ryhmittymään. Sen sijaan murhasuunnitelmista tai terroristisen tarkoituksen olemassaolosta ei kertynyt näyttöä, oikeus katsoo.