Verkkolaiteyhtiö Nokia on luisunut tänä vuonna pörssissä.

Nokian markkina-arvo on nyt alle 21 miljardia euroa ja osake on tullut vuoden alusta alas noin 15 prosenttia 3,6 euron tuntumaan.

Nokia on vuodesta toiseen suomalaisten suosikkiosake, mutta uskaltaako alisuorittajaa ostaa?

Nokia on siitä mielenkiintoinen osake, että se on suomalaisten sijoittajien ”kestosuosikki ja -inhokki”, arvioi Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellman Markkinaraati-ohjelmassa.

”Se tuntuu joka kerta pikkasen vähän jostain kulmasta pettävän”, hän toteaa.

Snellman viittaa Kauppalehden uutiseen, jonka mukaan joko sijoittajat tai analyytikot ovat Nokian kurssin suhteen väärässä.

”Luulen, että siinä voi olla kyllä pitkän aikavälin oston paikka nyt tällä hetkellä.”

Snellman myös huomauttaa, että Nokia on perinteisesti ollut Yhdysvalloissa suosittu toimittaja verrattuna esimerkiksi aasialaisiin yhtiöihin.

Nokian onkin määrä ryhtyä tuottamaan laajakaistaelektroniikkaa Yhdysvalloissa ensi vuonna. Itse Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kiitteli päätöstä viestipalvelu X:ssä (entinen Twitter) elokuun alussa.

Aktian sijoitusjohtaja Samu Lang puolestaan mainitsee Nokian yhtenä osakkeena, jota hän itse voisi ”ruveta ostamaan” Suomen 10 suosituimman osakkeen listalta. Hänen mukaansa Nokia on yksi yhtiö, joka on kohtuullisesti hinnoiteltu liiketoimintanäkymiinsä nähden. Lang mainitsee pari muutakin esimerkkiä.

Katso oheiselta videolta, miten Markkinaraati arvioi kansanosakkeita. Raati vastaa myös kysymykseen siitä, mitä Helsingin pörssin osaketta kannattaisi ostaa juuri nyt.

LUE SEURAAVAKSI: