Portugalilainen yritys on kopioinut suomalaisen Kyrön Distilleryn etiketin pulloihinsa. Kopiointi kävi ilmi, kun Pohjois-Portugalissa majaansa pitävä Café Toca oli ilmoittanut Napue Ginin ulkoasua varsin suoraviivaisesti kopioivan tuotteensa ICSEA-nimiseen kilpailuun, jonka voittaja ratkeaa marraskuussa.

Kyrö Distilleryn toimitusjohtaja Miika Lipiäinen otti välittömästi yhteyttä kopiotuotteen valmistajaan.

–Heillä ei ollut kotisivua, vaan pelkkä Facebook-sivu. Laitoin sinne viestiä ja sain vastaukseksi vihaisen hymiön. Sitten minut blokattiin, Lipiäinen sanoo.

Café Tocan Facebook-sivu on sittemmin suljettu.

Lipiäinen sanoo löytäneensä yhtiön puhelinnumeron ja etsii parhaillaan sopivaa portugalintaitoista henkilöä tulkkaamaan keskustelua.

–Yritän vielä keskusteluyhteyttä, ennen kuin alan lähettelemään mitään kirjelmiä.

Lipiäisen mukaan tuotteiden muokkaaminen pienessä mittakaavassa on heidän puolestaan sallittua. Raja ylittyy siinä vaiheessa, kun kopiolla lähdetään kilpailemaan maailmalle.

–Me jos ketkä tiedämme, miten vaikeaa on pientuottajana aloittaa ja sitä haluamme tukea. Siksi haluaisinkin keskustella ja kysyä, onko jotain, jossa voisimme vaikka jeesata, Lipiäinen sanoo.

Portugalilaispullojen etiketti on selvästi kopioitu, mitta sisällöstä toimitusjohtaja ei osaa sanoa mitään.

–Minulla ei ole aavistustakaan, mitä niissä pulloissa on. Joku lupasi Twitterissä tuoda yhden pullon Suomeen, niin pääsisi edes maistamaan, Lipiäinen sanoo.

Lue laajempi juttu Kauppalehdestä.