Pienen amerikkalaisen ääriliikkeen edustajat osoittivat torstaina mieltään Suomen Washingtonin-suurlähetystön edustalla. Baptistiliikkeen edustajat huutelivat ”Jumala vihaa Suomea” –tyyppisiä iskulauseita Jokelan ja Kauhajoen koulusurmiin viitaten.

Asiasta kertovan Ylen mukaan mielenosoittajia oli paikalla vain neljä. Heidän tarkoituksekseen arvellaan ohikulkijoiden huomion herättäminen, sillä lähetystön edustajiin ei yritetty olla yhteydessä.

Kansaslainen Westboron baptistikirkko oli Suomessa otsikoissa Kauhajoen koulusurmien jälkeen, kun liike lähetti tiedotteen, jonka otsikko oli "Jumala vihaa Suomea! Jumalalle kiitos yhdeksästä kuolleesta Kauhajoella!". Liikkeen jäsenet uhkasivat tulla Suomeen osoittamaan mieltään Kauhajoen uhrien hautajaisiin.

Westboron baptistikirkko oli julkisuudessa Suomessa jo vuonna 2000, kun liikkeen edustajat uhkasivat tulla polttamaan Helsingin keskustaan Suomen lipun. Syynä uhkailuun oli se, että eräs suomalainen oli väittänyt kirkon kotisivuilla vastavalitun presidentin Tarja Halosen olevan lesbo. Lipunpolttouhkausta ei koskaan toteutettu.