Kokoomuslainen kansanedustaja Saara-Sofia Sirén ei tyrmää ajatusta kansanedustajien määrän puolittamisesta. Sirén kuitenkin huomauttaa Uuden Suomen haastattelussa, että riskinä tässä olisi pienten puolueiden putoaminen eduskunnasta.

Kansanedustajien määrän puolittaminen sataan kansanedustajaan nousi esiin Valittujen Palojen laajassa kyselyssä. Siinä 78 prosenttia vastaajista oli täysin samaa mieltä tai melko samaa mieltä väittämästä, jonka mukaan kansanedustajien määrän voisi puolittaa.

Naisista samaa mieltä oli 83 prosenttia, miehistä 73 prosenttia.

– Sinänsä minulle sopisi, että kansanedustajien määrää vähennettäisiin tai puolitettaisiin. Mutta pidän tärkeänä meidän monipuoluejärjestelmää – on tärkeää, että eduskunnassa on monia puolueita. Meidän vaalitapa on nyt sellainen, että pienet puolueet olisivat vaarassa pudota [jos kansanedustajien määrä vähenisi], Sirén sanoo.

Sirénin mielestä jokainen nykyisestä kahdeksasta eduskuntapuolueesta on tarpeellinen.

– Tänään vietetään kansainvälistä demokratiapäivää, joten siinäkin mielessä on tarpeen muistuttaa siitä, miten hyvä meidän monipuoluejärjestelmä on, Sirén sanoo.

Sirén ja joukko muita kokoomuslaisia julkaisi kesäkuussa pamfletin, jonka keskeinen ajatus oli, että eduskuntatyö on nykyisellään tehotonta. Sirén toteaa, että eduskuntatyö voitaisiin järjestää monellakin tapaa uusiksi ja erilaisia esimerkkejä löytyy.

Lue lisää: Kokoomuksen kansanedustajat: ”90 % eduskuntatyöstä turhaa – lopetetaan kollektiivinen petos”

– Olen parhaillaan työmatkalla Sveitsissä, ja täällä hallituksessa on vain seitsemän ministeriä. On ylähuone ja alahuone ja monet asiat ratkaistaan kansanäänestyksillä, Sirén toteaa.