Koko Suomen naisten taitoluistelukolmikko nähdään lauantaina Tallinnassa Euroopan mestaruuskilpailuiden vapaaohjelmassa. Lyhytohjelman jälkeen suomalaisedustajien joukossa oli sekä onnesta säteileviä että pettymyksen kyyneliä pyyhkiviä urheilijoita.

Kovimmassa vireessä perjantaina olivat toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet Kiira Korpi ja Laura Lepistö. Molemmat tekivät lyhytohjelmassa omat ennätyksensä 64,26 ja 62,96 pistettä.

Erityisen hyvin onnistui Korpi, joka on lyhytohjelman jälkeen vain noin puolitoista pistettä naisten kilpailua johtavaa Italian Carolina Kostneria perässä.

–Tuntui kuin olisin luistellut kotiyleisön edessä. Sain ajatukseni pysymään kasassa ja oikean tahtotilan päälle, säteilevä Korpi sanoi.

Korpi ponnisti virheittä kolmoislutz–kaksoistulppi-yhdistelmän sekä kolmoisritin ja kaksoisakselin. Suorituksen päätteeksi suomalaisen huulilta pääsi huudahdus. Perjantain esitys oli Korvelle tärkeä, sillä viime kausi kului sairastellessa.

–Viime kaudella saatoin osallistua vain kolmeen kilpailuun.

Korven kuluva kausi on ollut nousujohteinen. Hyppyjen vaikeutta on pikku hiljaa lisättu. Kolmois–kolmois-yhdistelmää ei kuitenkaan lauantainakaan vapaaohjelmassa vielä nähdä.

–Aikaa ei ole ollut tarpeeksi sen harjoitteluun, Korpi selitti.