Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) on antanut uuden lausunnon koskien kuumaa eurokysymystä eli sitä, tuplaantuvatko Suomen vastuut väliaikaisessa Euroopan vakausrahastossa ERVV:ssä. Nyt Suomen takaus on kahdeksan miljardia euroa.

Suuren valiokunnnan kuultavana ollut Kiviniemi ei sulkenut pois sitä mahdollisuutta, että takauksia vielä joudutaan nostamaan.

Pääministerin mukaan tämän viikonlopun EU-kokouksessa ei tehdä päätöksiä takauksien nostamisesta. Valiokunnan puheenjohtaja Erkki Tuomioja (sd.) tosin epäilee Uuden Suomen haastattelussa, että Portugalin kriisi voisi sysätä Eurooppa-neuvoston kasvattamaan takauksia jo viikonloppuna.

Kiviniemeltä tivattiin suuressa valiokunnassa takausasiaa.

Eurooppa-neuvosto kokoontuu 24. ja 25. maaliskuuta. Kokouksessa on määrä sopia muun muassa rahoitusvakauden turvaamiseen ja kestävään kasvuun tähtäävästä talouden kokonaisvaltaisesta strategiasta. Asialistalla ovat myös Libyan tapahtumat ja Japanin tilanne.

Kiviniemen puheet Suomen vastuiden nostamisesta ovat olleet runsaasti esillä julkisuudessa.

Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja, opposition kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) suivaantui eilen Kiviniemen kommenteista Financial Timesissa.

- Tosiasiassa on sitouduttu vastuiden nostamiseen, mutta hallitus haluaa lykätä tämä kertomista vaalien yli, Tuomioja sanoi Uudelle Suomelle.