Perussuomalaisten nuorten 1. varapuheenjohtaja Samuli Voutila vaatii hallitusta laskemaan alkoholin verotusta roimasti. Hän perustelee näkemystään erityisesti panimoyhtiö Hartwallin tänään julkistamilla yt-neuvotteluilla.

- Suomen hallituksen on aika herätä ja todeta tosiasiat. Suomalaisen panimoteollisuuden työpaikat häviävät täysin absurdin alkoholipolitiikan seurauksena ja alkoholin kulutus ei laske. Suomen tulee laskea alkoholin verotusta roimasti ja turvattava panimoteollisuutemme työpaikat. Vai onko hallituksen mielestä Suomella varaa uhrata työpaikkoja utopistisen haavekuvien edessä, Voutila kysyy Puheenvuoron blogissaan.

Hartwall kertoi tänään aloittavansa yt-neuvottelut 140 työpaikan vähentämisestä. Yt-neuvotteluja perusteltiin muun muassa viinarallilla.

-Viron viinaralli vie Suomen työpaikat. Syy tähän kansalaisten viinaralliin on selvä -hallituksen ajama veropolitiikka alkoholin suhteen, Voutila kommentoi.

Hän muisuttaa, että Suomessa on vuosina 2008-2014 nostettu alkoholiin kohdistuvaa verotusta viisi kertaa.

-Jokainen täysijärkinen ymmärtää, että näillä toimenpiteillä ei suomalaisten alkoholinkulutus laske, varsinkin kun eteläinen veljeskansamme Viro myy jopa kolmanneksen edullisemmin alkoholia.

Voutila itse palauttaisi veron vuoden 2007 tasolle.

-Päihdeongelmia tulee estää ja hoitaa valistuksen ja alkoholikulttuuria muuttaen. Nykyinen tapa ei näin tee, siksi en näe perusteita korkealla verotukselle, hän kirjoittaa bloginsa kommenteissa.