Valtakunnallinen kotihoito-, kotityö- ja lastenhoitopalveluja tarjoava franchise-ketju Alina saa uuden omistajan Norjassa perustetusta hyvinvointipalveluihin erikoistuneesta Norlandiasta, Kauppalehti kertoo.

Perheomisteiseen NHC Groupiin kuuluva Norlandia on tuttu toimija Suomessa Norlandia Päiväkotien ja Tampereen yliopistollisen sairaalan yhteydessä sijaitsevan Norlandia potilashotellin kautta.

Norjalaisyhtiön tärkeimmät liiketoiminta-alueet ovat varhaiskasvatus sekä hoivapalvelut eri kohderyhmille. Yhtiöllä on toimintaa Norjassa, Ruotsissa, Suomessa, Alankomaissa sekä Saksassa ja Puolassa. Norlandia työllistää yli 8000 työntekijää.

Alina-ketjulla on Suomessa yli 30 franchise-periaatteella, paikallisen yrittäjän vetämää toimipaikkaa. Yritys työllistää yhteensä noin 400 työntekijää. Alina-ketjun ketjuliikevaihto oli vuonna 2018 noin 7,7 miljoonaa euroa.

”Alina soveltuu erinomaisesti osaksi perheomisteista Norlandiaa, joka yrityksenä haluaa edistää pohjoismaista hyvinvointiajattelua. Arvostamme erityisesti Alinan liiketoimintamallia, joka perustuu paikalliset olot tunteviin yrittäjiin ja korkeaan laatuun. Meille on tärkeää myös Alinan korkea asiakastyytyväisyys ja suositteluaste”, tiedotteessa Norlandia Caren toimitusjohtaja Nathalie Boulas Nilsson.

Yrityskaupan takia Norlandiasta tulee Suomessa varhaiskasvatuksen lisäksi merkittävä toimija myös hoiva-alalla.

”Meillä on jo ennestään vahva asema hoiva-alalla Ruotsissa ja Norjassa. Alinan luoma franchise-malli on kuitenkin meille uutta ja Suomi toimii tässä koko konsernin kannalta uuden mielenkiintoisen toimintamallin kehittäjänä”, Boulas Nilsson toteaa.

Alina toimii jatkossa osana Norlandiaa. Alinan toimitusjohtajaksi on nimitetty yhtiössä pitkään ketjujohtajana toiminut Satu Jäntti.

”Olen erittäin iloinen siitä, että saamme omistajaksemme vahvan, perhetaustaisen pohjoismaisen toimijan, joka tuntee erinomaisesti hoiva-alan ja on innostunut toimintamme kehittämisestä. Samalla yrityskauppa mahdollistaa myös Alinan konseptin kansainvälisen kasvun”, Jäntti toteaa.

”Uskon, että yrityskauppa tukee Alinan kasvua myös Suomessa uusien palveluinnovaatioiden kautta ja houkuttelee uusia yrittäjiä mukaan. Alina on tarjonnut tähän mennessä jo kymmenille suomalaisille hoiva-alan ammattilaisille matalan kynnyksen väylän yrittäjyyteen”, hän jatkaa.

Lue myös: Nyt puhuttaa hoivayhtiöiden omistus – Hallitusammattilainen: ”Miksi moni puolue karsastaa omistamisen vahvistamista Suomessa?”