Nyt myös lentoyhtiö Finnair ilmoittaa varautuvansa torstain valtavaan lumisateeseen perumalla lentoja.

Aiemmin keskiviikkona VR kertoi peruvansa lähijunien vuoroja ja kehotti muutenkin ihmisiä varautumaan myöhästymisiin ja peruutuksiin.

Ilmatieteen laitos varoittaa hyvin haastavista liikenneolosuhteista eteläisessä Suomessa huomenna torstaina. Suomeen tulee voimakas lumisadealue ja lunta tulee vuorokaudessa jopa 20 senttimetriä.

LUE LISÄÄ:

Eteläiseen Suomeen pamahtaa 15–20 cm lunta – Kannattaa jopa jäädä kotiin

Jättipyry tulee Suomeen: Nyt varoittaa VR – osa junavuoroista perutaan suosiolla

”Voimakkaan lumisateen arvioidaan rajoittavan lentoliikennettä ja vaikeuttavan asematason toimintoja Helsinki-Vantaan lentoasemalla huomenna 17.1. Finnair peruu etukäteen useita lentoja taatakseen mahdollisimman sujuvan liikenteen haastavissa olosuhteissa. Peruttujen lentojen asiakkaat uudelleenreititetään muille lentovuoroille. Huomenna lentävien asiakkaiden on hyvä varautua viivästyksiin”, Finnair tiedottaa.

Finnair pahoittelee asiakkaille aiheutuvaa vaivaa.

Finnairilla on torstain liikenneohjelmassa yhteensä 346 lentoa, joista tässä vaiheessa perutaan 41.

Lista perutuista lennoista on julkaistu Finnairin nettisivuilla.

”Finnair on yhteydessä henkilökohtaisesti tekstiviestillä tai sähköpostilla niihin asiakkaisiin, joiden matkaan tulee muutoksia. Asiakkaiden kannattaa varmistaa Finnairin nettisivujen Varaukseni-sivulta tai Finnair-mobiilisovelluksen kautta, että siellä on asiakkaan ajantasaiset yhteystiedot”, lentoyhtiö tiedottaa.