Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronakartan perusteella Suomessa on lauantain aikana todettu 20 uutta ja varmistettua koronavirustartuntaa. Tautitapauksia on nyt yhteensä 7720.

Päiväkohtainen tartuntamäärä on hieman kasvanut, sillä perjantaina uusia tartuntoja havaittiin 17.

Valtakunnallisesti uusien tartuntojen määrä on edelleen kohtalaisen pieni, mutta tapausmäärät ja ilmaantuvuus ovat selvästi nousseet heinäkuun alun mataliin lukuihin verrattuna.

THL tiedotti torstaina, että uusia tartuntoja on todettu aiempaa enemmän erityisesti Helsingissä ja Uudellamaalla, joissa tartuntojen määrä on edellisviikosta lähes kaksinkertaistunut.

Viimeisimmän tiedon mukaan koronaan liittyviä kuolemia on nyt raportoitu 333. Sairaanhoidossa on ihmistä, ja tehohoitoa ei tarvitse kukaan Suomessa.

Tuoreimman seitsemän päivän seurantajakson aikana (5.-11.8.) todettiin 137 uutta tautitapausta. Uusien tapausten ilmaantuvuus väestöön suhteutettuna oli 2,5 tapausta 100 000 asukasta kohden. Edellisellä viikolla vastaavat luvut olivat 117 uutta tapausta ja ilmaantuvuus oli 2,1 tapausta 100 000 asukasta kohden. Toissa viikolla tapauksia todettiin 74 ja sitä edeltävällä 51.

Testattuja näytteitä oli perjantaina THL:n mukaan yhteensä noin 453 500. Määrä oli kasvanut 13 000 näytteellä päivässä.

Lue lisää: