Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri tiedotti eilen 2.12. kahdesta omikronvarianttiepäilystä Varsinais-Suomen alueella. Eilen illalla varmistui, että toinen tartunnoista on Turussa.

"Meillä on todettu koronatartunta, joka varmistui omikronvariantiksi, ja selvittelytyö on parhaillaan käynnissä. On todennäköistä, että tartuntatapauksia tulee vielä lisää”, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi kertoo tiedotteessa.

Kaikki tartuntaketjuun liittyvät altistuneet henkilöt on kontaktoitu ja heille on annettu ohjeet sekä karanteeniin että testaukseen liittyen. Omikronvarianttiin liittyvä tartuntatautiohjeistus poikkeaa aiemmasta eli rokotuksista huolimatta kaikki kyseiselle variantille altistuneet määrätään karanteeniin.

"Tähän uuteen virusvarianttiin toimivat ihan samat varotoimet kuin muihinkin koronavirusvariantteihin. Muistutan turkulaisia kuitenkin erityisestä huolellisuudesta koronavarotoimien noudattamisessa”, Peltoniemi sanoo.

Eilen Suomessa todettiin ensimmäinen omikrontartunta Helsingissä, Turun tapaus on Suomen toinen.

Molemmat omikronmuunnoksen aiheuttamat koronavirustartunnat ovat samasta viiden ihmisen seurueesta, kertoo THL:n johtava asiantuntija Carita Savolainen-Kopra STT:lle.

Ruotsista tulleen seurueen kolme muuta ihmistä on testattu. Mahdolliset omikronin aiheuttamat koronatartunnat selviävät Savolainen-Kopran mukaan myöhemmin tänään tai viimeistään ensi viikolla.

LUE LISÄÄ: