Rakennusalan työllisyys on kasvanut selvästi. Yleisesti työttömyystilanne on kutakuinkin ennallaan.

Tilastokeskuksen uusien tietojen mukaan rakentamisen toimialalla työllisyys on kasvanut 5,8 prosenttia ja talonrakentamisen toimialalla 19,7 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Sähkö-, kaasu-, lämpö-, vesi-, viemäri- ja jätevesihuollon toimialalla työllisyys kasvoi 8,3 prosenttia.

Maaliskuun työllisyystilastot julkistettiin tiistaina. Kokonaisuudessaan työllisiä oli maaliskuussa 39 000 enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, Tilastokeskus kertoo.

Analyytikko Roger Wessman kommentoi lukuja mikroblogipalvelu Twitterissä. Hän teki uusista luvuista oman taulukkonsa, jossa näkyy selvästi rakennusalan nousu verrattuna koko talouden tilanteeseen.

– Vahva maaliskuu ei vielä kerro työllisyyden selkeästä paranemisesta, [mutta] rakennusalalla nousua, Wessman kommentoi julkaisemaansa kuvaa.

Tilastokeskuksen mukaan maaliskuun työttömyysaste oli 10,1 prosenttia, hivenen alhaisempi kuin edellisvuoden maaliskuun 10,3 prosenttia.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan TE-toimistoissa oli maaliskuun lopussa kirjoilla yhteensä 351 000 työtöntä työnhakijaa, mikä on 4000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Sen sijaan edellisestä kuusta työttömien työnhakijoiden määrä väheni 10 000:lla.

Tilastokeskuksen työttömyysluvut perustuvat otospohjaiseen työvoimatutkimukseen. Työ- ja elinkeinoministeriön luvut perustuvat puolestaan TE-toimistojen asiakasrekisterin pohjalta laadittuun Työnvälitystilastoon.