Suomessa on tähän mennessä todettu yhteensä 626 laboratoriovarmistettua uuden koronaviruksen (COVID-19) aiheuttamaa tautitapausta, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL tiedotti sunnuntaina.

Sairaalahoitoa vaativia potilaita on keskussairaaloissa 43, joista 12 on teho-osastolla. Toistaiseksi yksi ihminen on menehtynyt koronavirukseen.

Eniten tartunnan saaneita on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin alueella, jossa todettiin lauantaina 71 uutta koronavirustartuntaa. Määrä on suurin yksittäisenä päivänä todettu tartuntamäärä Suomessa toistaiseksi. Perjantaina HUSissa todettiin 53 uutta tartuntatapausta.

Lue seuraavaksi:

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedottaa, että sen alueella todettiin lauantaina kuusi tartuntaa. Kanta-Hämeessä uusia tartuntoja todettiin lauantaina yksi.

THL:n mukaan riski tartunnan saamiselle on kohonnut koko Suomessa. Erityisesti Uudenmaan alueella on havaittu viime päivien aikana lisääntyvästi koronavirustartuntoja.

”Kaikki tartuntaketjut eivät ole enää tiedossa. Tartuntaketjuja pyritään edelleen selvittämään, jotta epidemian etenemistä voidaan hidastaa”, tiedotteessa todetaan.

Lue myös:

THL kertoo, että koronavirusnäytteitä on otettu kaikkiaan 10 000. Tartuntojen todellinen määrä Suomessa on todennäköisesti ilmoitettua korkeampi, koska kaikkia lieväoireisia ei testata. Tartuntaluku perustuu laboratoriovarmistettuihin lukuihin, jotka THL on kerännyt manuaalisesti suoraan sairaanhoitopiireiltä.

Sanna Marin linjasi lauantaina Ylen Ykkösaamussa, että hallitus on tarvittaessa valmis tiukempiin liikkumisrajoituksiin ja jopa alueiden eristämiseen Suomessa.

Lue tarkemmin: