Keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin erityisavustaja pyytää Suomenmaan mukaan anteeksi toimintaansa. Erityisavustaja Kari Jääskeläinen on järjestellyt Kulmunin valmennuksia, joista syntyi Kulmunin eroon johtanut kohu.

Suomenmaa kertoo Jääskeläisen keskustalaisille lähettämästä viestistä. Suomenmaan tietojen mukaan Jääskeläinen lähetti viestin keskustan kansanedustajille ja puoluehallituksen jäsenille sunnuntaina.

”Kuten julkisuudessa on kerrottu, olen toiminut erityisavustajana taitamattomasti ministerin esiintymisvalmennukseen liittyvissä asioissa. Tästä on koitunut suurta vahinkoa puolueen puheenjohtaja Katri Kulmunille. Olen tästä syvästi pahoillani ja pyydän anteeksi”, Jääskeläinen kirjoittaa viestissä Suomenmaan mukaan.

”Ymmärrän, että olen menettänyt poliittisten tehtävien hoidossa vaadittavan luottamuksen, joten enempien julkisten erottamisvaatimusten esittäminen ei ole tarpeen.”

Kulmuni kertoi aamupäivän tiedotustilaisuudessa, että erityisavustajien kausi on sidottu ministerin kauteen, joten hänen avustajakunnallaan ei enää ole erityisavustajan asemaa. Kulmunin seuraajaksi valtiovarainministerinä valittiin Matti Vanhanen (kesk).

LUE LISÄÄ:

Kari Jääskeläinen on toiminut useiden keskustan ministereiden erityisavustajana ja työskennellyt Elinkeinoelämän Keskusliitossa vaikuttamistyöstä vastaavana johtajana.