Benedek ”Pentti” Olah teki lauantaina Riossa olympiahistoriaa pelaamalla ensimmäisenä suomalaisena olympiakisojen pöytätennisturnauksessa. Olahia ei näyttänyt liikoja jännittävän. Hän pelasi tasollaan ja voitti singaporelaisvastustajansa Chen Fengin erin 4-1.

- Keskittyminen. Se on niin pienestä kiinni. Jos ei keskity pariin palloon, niin siinä menee koko erä. Kaveri oli neljännessä erässä 9-5-johdossa, joten otin vähän maltillisemmin ja hänellä meni keskittyminen hetkeksi. Hän hävisi oikeastaan pelin sen takia, kun hänen keskittyminensä eri riittänyt, Olah jutteli YLE:n haastattelussa.

Olah pelasi jalka puudutettuna, mutta se häntä näyttänyt haittaavan. Hän totesi kyllä, että tuntuu kuin kengässä olisi pingispallo tai herneitä.

Avausottelun voitollaan Olah saavutti Riosta minimitavoitteensa. Sunnuntaina hän kohtaa tanskalaisen Jonathan Grothin, joka on rankingissa häntä korkeammalla. Voitto Grothista olisi Olahille jo loistosaavutus.

Kun Suomi 1995 voitti jääkiekon maailmanmestaruuden, laulettiin Helsingissä, että Ruotsi on pingiksen maailmanmestari, maailmanmestari, hei maailmanmestari. Ruotsin pingismenestykselle Suomessa naurettiin, vaikka tosiasiassa pingis on yksi maailman harrastetuimmista urheilulajeista.

Ateenan olympialaisissa 2004 Suomessa naureskeltiin, kun Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa katseli Silvian kanssa pingistä paikan päällä ja äityi kannustamaan Ruotsin legendaarista Jan-Ove Waldneria. 12 vuotta myöhemmin pöytätennis on Suomessa olympialaji siinä missä muutkin lajit. Olahin suoritusta hehkutetaan somessa.

Suomalaisista onnistujia olivat lauantaina myös Suomen ennätyksen 400 metrin sekauinnin alkuerissä uinut Tanja Kylliäinen ja kenttäratsastuksessa kouluratsastusosuuden hyvin suorittanut Elmo Jankari. Toki Kylliäisen aika ei riittänyt finaaliin, mutta sitä kukaan ei odottanutkaan.

Muut uimarit Matti Mattsson (100 metrin rintauinti) ja Matias Koski (400 metrin vapaauinti) alisuorittivat pahasti. Judoka Juho Reinvall lähti laulukuoroon puolestaan ensimmäisessä ottelussaan 60 kilon sarjassa.

Reinvall toteutti unelmansa päästyään olympiakisoihin. Rion ottelu oli hänelle uran viimeinen.