Pietarsaaressa Baltic Yachtsin veistämöltä valmistunut My Song -superjahti on pudonnut kuljetuksen aikana rahtialuksen kyydistä ja mahdollisesti uponnut Välimereen viime lauantaina. Onnettomuuspaikalta otetuissa kuvissa tilanne näyttää pahalta.

Maanantai-iltaan mennessä onnettomuudesta ei ollut saatavissa tarkempaa tietoa, edes Baltic Yachtsilla.

Vuonna 2016 valmistunut 39,6-metrinen vene oli matkalla rahtilaivan kyydissä Karibialta Välimerelle, missä sen piti osallistua Superyacht-regattaan.

Yachting World -lehden mukaan veneen nykyinen omistaja on Pier Luigi Loro Piana. Viime vuonna My Song voitti omistajansa nimissä purjehdittavan kilpailun ja siihen se oli osallistumassa nytkin 3.-6. kesäkuuta.

Äskettäin My Song valittiin vuoden veneeksi Italiassa. Aiemmin se oli valittu myös maailman parhaaksi superjahdiksi. Asiantuntija-arvion mukaan veneen arvo oli noin 25–30 miljoonaa euroa.

My Songin sisustus ja stailaus oli Nauta-yrityksen käsialaa ja veneen oli suunnitellut Reichel / Puch Yacht Design.

Vene oli yksi maailman suurimmista hiilikuituisista kilpapurjeveneistä ja sen huippunopeus oli yli 30 solmua, yli 55 kilometriä tunnissa. Veneen leveys oli 8,52 m, syväys 7,00 m ja sen paino 36 250 kg.

Loro Piana Superyacht Regatta on yksi superjahtien tärkeimmistä kilpailuista Välimerellä. Urheilua ja glamouria tarjoava viisipäiväinen kisa pidetään tänä vuonna Italian Porto Cervossa. Kisan järjestää Yacht Club Costa Smeralda.