Homoseksuaalien miesten mielestä Suomea leimaavat hyttyset, Ruotsia taas tanssimusiikki. Suurenna kuva klikkaamalla.Kuva: Ruutukaappaus

Bulgarialainen taiteilija Janko Tsvetkov on noussut suureen suosioon hauskoilla kartoillaan eurooppalaisiin liittyvistä stereotypioista. Brittilehti Telegraphin mukaan Tsvetkovin nettisivuilla on vierailtu jo puoli miljardia kertaa.

Lontoossa asuva Tsvetkov aloitti Eurooppa-karttojensa teon, kun Venäjä ja Ukraina olivat kaasukiistassa vuonna 2009. Ensimmäisessä kartassa Venäjä onkin merkitty ”vainoharhaiseksi öljyimperiumiksi” ja Ukraina ”kaasun varastajiksi”.

Tsvetkovin sen jälkeen tekemissä kartoissa kuvataan muun muassa sitä, miten USA näkee Euroopan maat ja miten Euroopan maat näkevät toisensa.

Kartoissa toistuu Suomen kohdalla yksi ja sama asia: Nokia. Matkapuhelimet vaikuttavat olevan ainakin näiden hauskojen karttojen perusteella ainoa asia, joka Suomesta muissa Euroopan maissa tulee mieleen.

Kartoissa esimerkiksi ranskalaisten ja saksalaisten mielestä Suomi on kännykkävalmistajien maa. Bulgarian näkökulmasta tehdyssä kartassa Suomen kohdalla lukee ainoastaan ”Nokia 1100”.

Vain yhdessä kartassa Suomesta sanotaan jotain muuta. Kartassa "Eurooppa homomiesten mukaan" Suomi on hyttysten luvattu maa.

Sen sijaan Ruotsista muodostuu karttojen perusteella paljon monipuolisempi kuva. Joukossa on niin Abbaa, Ikeaa, Volvoa kuin lihapulliakin.

Katso kaikki Tsvetkovin kartat tästä.