Suomi otti maanantaina Tampereella jo neljännen voittonsa jalkapallon Kansojen Liigassa. Kreikka taipui Huuhkajille 0-2. Suomi hallitsi peliä selvästi ja olisi voinut tehdä useamman maalin lisää.

Ottelun alussa suomalaisille tuli jobinpostia Teemu Pukin loukattua takareitensä ja jouduttuaan jättämään kentän. Paniikkiin Huuhkajat ei kuitenkaan mennyt. Pukin tilalle kentälle vaihdettu Simon Skrabb hoiti tonttinsa hienosti.

Heti toisen puoliajan alussa verkko soi. Kreikka puolusti huolimattomasti ja Pyry Soiri maalasi Suomen johtoon.

Soirilla oli erinomainen paikka toiseenkin maaliin, mutta hän osui tolppaan ja jatkotilanteesta pallo meni avopaikasta ohi.

Peli ratkesi 89. minuutilla. Robin Lod teki aivan upean esityön ja Glen Kamara viimeisteli A-maajoukkueuransa avausmaalin. Hän teki sen vielä synnyinkaupungissaan Tampereella.

Kreikka oli ottelussa luvalla sanoen huono. Suomi tietysti teki Kreikan huonoksi, mutta luvalla sanoen Kreikka ei ollut todellakaan tasolla, jolla sen yksilöiden pitäisi pystyä pelaamaan. Haluttomuus paistoi Kreikan joukkuepelistä.

Suomi on ottanut neljästä ottelustaan täydet 12 pistettä maalieron ollessa 5-0. Marraskuussa Suomi kohtaa Ateenassa Kreikan ja Budapestissa Unkarin. Yksi piste näistä otteluista riittäisi Suomelle lohkovoittoon ja Kansojen Liigan lopputurnauspaikkaan.

Unkari jäi maanantaina Tallinnassa Viron kanssa 3-3 -tasapeliin. Tulos merkitsi unkarilaisten lohkovoittohaaveiden kariutumista, joten Kreikka on Suomen ainoa uhkaaja.

Mikäli Suomi voittaa lohkonsa, pelaa Huuhkajat keväällä 2020 lopputurnauksessa paikasta samana vuonna pelattavaan EM-turnaukseen. Lopputurnausta ei välttämättä tarvitsisi edes voittaa EM-kisoihin päästäkseen, jos edelle sijoittuneita maita on saavuttanut kisapaikan karsinnoista.

Suomen lisäksi C-tasolla lohkojaan johtavat tällä hetkellä Israel, Bulgaria ja Serbia, jotka siis saattaisivat tulla Huuhkajien lopputurnausvastustajiksi.