Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on nimittänyt hallitukseen kolme uutta ministeriä. He ovat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.), oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) ja Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (ps.). Kolmikko antoi jo lyhyet kommentit.

Lyhyessä tiedotustilaisuudessa kuultiin tuoreiden ministerien ensikommentit uusiin linjauksiin. Häkkänen sanoi, että tarkemmat linjaukset tehdään myöhemmin, mutta kiirehtii ja ”tuo omaa sävyä” hallitusohjelmassa linjattuihin seikkoihin. Tarvittaessa käynnistetään uusia hankkeita.

–Saamelaisten oikeuksien osalta ensi viikolla minulla on perusteellinen palaveri virkamiesten palaveri, hän sanoi ja kertoi että kävi pohjoisessa vierailulla jo viime vuoden puolella.

Myös Terho vitsaili, että pääsee vasta tilaisuuden jälkeen ensimmäistä kertaa käymään uudessa työhuoneessaan ja palaa linjauksiin myöhemmin tarkemmin. Hän kuitenkin nosti esiin kaksi asiaa.

–Haluan viedä eteenpäin kulttuurialan yrittäjien toimintamahdollisuuksia Suomessa. Toinen asia, jonka voin sanoa epäkohtana, jonka tiedän, että minun tehtäviini kuuluu nyt korjata, on poliittisten nuorisojärjestöjen tällä hetkellä epätasaiset tukimekanismit, Terho sanoi.

Leppä sanoi, että hänen on turvattava luonnonvaratalouden kasvun mahdollisuudet. Lisäksi hän mainitsi, että markkinat eivät ole tasapainossa elintarvikepuolella, eivätkä ne toimi.

–Siksi sinne tarvitaan toimenpiteitä.

–En aio edistää lihaveroa, Leppä myös sanoi.