Suomi on varmistanut yhden maapaikan Pyeongchangin 2018 talviolympiakisojen taitoluisteluun. Suomelle paikan luisteli Viveca Lindfors, joka sijoittui Oberstdorfissa järjestetyssä viimeisessä olympiakarsinnassa kuudenneksi. - Todella kiva, että olympiapaikka nyt tuli. Taistelin ohjelmassa jokaisen hypyn ja elementin, onneksi se tuotti tänään tulosta, Lindfors sanoi Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Paikka naisten taitoluistelussa jäi Suomen ainoaksi paikaksi 2018 olympiataitoluisteluissa. Jäätanssijat Cecilia Törn ja Jussiville Partanen sekä miesten luistelussa olympiapaikkaa hakenut Valtter Virtanen eivät läpäisseet karsintaa.

Lindforsin olympiapaikan myötä Suomella on edustaja olympiakisojen taitoluisteluissa kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Sotshissa 2014 Suomella ei ollut edustusta.

Laura Lepistö ja Kiira Korpi olivat huippuvuosinaan taistelemassa arvokisoissa mitaleista. Lepistö sijoittui Vancouverin olympiakisoissa 2010 kuudenneksi.

Kun Lepistö ja Korpi lopettivat kilpauransa, eivät suomalaisluistelijat ole taistelleet maailman kärkipäässä. Lindforsin olympiapaikan myötä eteenpäin on kuitenkin menty.

Suomalaisia nähdään Pyeongchangissa tositoimissa myös curlingissa. Suomella on maapaikka curlingin sekajoukkuekisaan, joka on olympiaohjelmassa ensimmäistä kertaa.

Taitoluistelun tavoin Suomella ei ollut Sotshissa curlingissa edustusta.