Suosittua Allsång på Skansen –tv-ohjelmaa juontavaa Anders Lundinia on uhkailtu, kertoo Expressen. Hän ja hänen perheensä ovat jo jonkin aikaa eläneet suojatun henkilöllisyyden turvin. Tutkintaa johtavan Krister Enegrenin mukaan uhka on vakava.

Viime kesänä ennen Allsångenin avauslähetystä Sollidenin näyttämölle tuli pommiuhka. Se arvioitiin niin vakavaksi, että Anders Lundin sai henkilökohtaiset henkivartijat.

Uhka pidettyä juontajaa kohtaan on edelleen voimassa, kun Allsångenin uusi kausi on alkamassa. Ohjelmajohtaja Gunilla Nilars on käynyt lukuisia keskusteluja Lundinin kanssa turvallisuudesta.

– Meillä on hyvin korkea turvallisuustaso Skansenilla, ja Anders on tyytyväinen siihen, sanoo Nilars.

Anoessaan suojattua henkilöllisyyttä Anders Lundin on vedonnut viime kesän poliisi-ilmoitukseen. Suojatun henkilöllisyyden saamiseen tarvitaan kuitenkin muutakin.

– Hän ei voi saada suojausta vain siksi, että on tunnettu. Täytyy olla ajankohtainen uhka, ahdistelija tai häirintä, joka menee niin pitkälle, että se häiritsee hänen yksityis- ja työelämäänsä, sanoo tutkintajohtaja Enegren.

Anders Lundin juontaa Allsång på Skansenia nyt seitsemättä vuotta. Kesän ensiesitys on 24. kesäkuuta, jolloin yli miljoona ruotsalaista istuu televisioidensa ääressä.