Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola ei suhtaudu Uuden Suomen haastattelussa kovin vakavasti siihen, että Suojelupoliisi pitää Suomen Sisua äärioikeistolaisena ryhmänä.

Eerola on Suomen Sisun jäsen ja pitää järjestön linjauksia yhteneväisinä perussuomalaisten politiikan kanssa.

- Suomessa jotkut pitävät poliisiakin ääriliikkeenä, kuittaa Eerola.

Suojelupoliisin näkemyksen Suomen Sisusta kertoi eilen Supon turvallisuus- ja alueyksikön päällikkö Kari Harju Ylen A-studiossa.

- Suomen Sisu on yksi meidän mielestä äärioikeistolaisia ajatuksia esille tuova ryhmä, mutta en minä sitä pidä natsihenkisenä ryhmänä, Harju luonnehti Ylelle.

A-studion jutussa rinnastettiin perussuomalaiset ja äärijärjestöt. Eerolan avustaja Ulla Pyysalo on joutunut kohun keskelle haettuaan vuosi sitten kansallissosialistisen äärijärjestön Suomen Vastarintaliikkeen (SVL) jäsenyyttä.

Pyysalo vahvisti hiljattain Uudelle Suomelle eroavansa avustajantehtävistään, jos löytää uuden työpaikan. Pyysalo on sanonut, ettei halua ”vahingoittaa puoleen mainetta” enempää.

- Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että perussuomalaisten maine ei ole tästä vahingoittunut lainkaan, sanoo Eerola.

Eerola puolustaa muutenkin Pyysaloa ja toteaa, ettei Pyysalo edes ryhtynyt SVL:n jäseneksi tajuttuaan, mistä liikkeessä oli kysymys. Pyysalo oli keskustan jäsen hakemuksen lähettäessään.

- Minulla ei ole hänen [Pyysalon] työtehtävistään valittamista, hän on hoitanut kaiken mallikkaasti. Oikeastaan en haluaisi, että hän lähtee [avustajan tehtävistä], Eerola sanoo.

Eerola korostaa, että sekä hän itse että Pyysalo irtisanoutuvat SVL:n ajatuksista.

- Emme tunne ihmisvihaa emmekä kannata rotuoppia, Eerola sanoo.