Kokoomusnuoret haluaisivat poistaa lakipykälän, joka kieltää kiihottamisen kansanryhmää vastaan.

–Kokoomusnuorten liittokokouksen enemmistö kokee, että lainsäätäjän silmissä yksilöä on kohdeltava yksilönä, ei suinkaan kansanryhmänä, kokoomusnuorten puheenjohtaja Susanna Koski kommentoi Uudelle Suomelle.

Kokoomusnuoret linjasivat asian tavoiteohjelmaansa.

Koski kuitenkin korostaa, että kokoomusnuorilla on jyrkkä kanta viharikoksista.

Kosken mukaan kokoomusnuoret olisivat valmiita yksityistämään kuntien terveydenhuoltoa, päiväkoteja ja kouluja.

–Suurimpana sektorina on sosiaali- ja terveyspolitiikka. Se ei voi todellakaan tulevaisuudessa nojata pelkästään julkiseen sektoriin, vaan kuntiin tarvitaan enemmän osaamista ja käyttömahdollisuuksia, Koski sanoo.

–Palveluita voidaan ostaa ostopalveluina yksityisiltä yrityksiltä kilpailuttamisen kautta ja esimerkiksi ulkoistaa joitakin osia palvelutuotannosta. Palveluseteleiden käyttöön olemme kannustaneet, hän lisää.

Yleisradion voisi hajottaa ja yksityistää, kokoomusnuorten tavoiteohjelmassa listataan.

–Kokoomusnuoret eivät koe, että on tarpeellista pitää tällaista valtiorahoitteista mediayhtiötä. Tarvitaan lisää markkinataloutta tähän maahan, Koski kommentoi.

–Eihän meillä ole valtiorahoitteista sanomalehteäkään, hän lisää.

Vuoden 2014 tavoiteohjelmaan listattiin poliittiset tavoitteet, joita Kokoomuksen Nuorten Liitto pyrkii edistämään vuoden aikana.

Kansanedustaja Kaj Turunen (ps.) kommentoi kokoomusnuorten tavoiteohjelmaa tuoreeltaan tänään. Hän arvioi, että kokoomuksen nuoret ajavat jo ”Hommafoorumista oikealta ohi”.

–Kokoomusnuorten periaateohjelmaluonnos vaikuttaa jotenkin äärioikeistolaiselta, johon on otettu osia hommafoorumilta, Turunen sanoi.

–Se on hänen tulkintansa, Koski tyytyi kommentoimaan.

Hän kiistää, että kokoomusnuorilla olisi mitään yhteistä Hommafoorumin kanssa.