Hallituspuolue kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski lausuu, että Suomessa pitäisi sallia nykyistä suuremmat tuloerot.

- Terve kansantalous, joka on elinvoimainen ja kasvaa, tarvitsee tuloeroja kasvaakseen, koska se syntyy taloudellisesta toimeliaisuudesta. Mitä enemmän meillä on hyvinvointia, sitä enemmän tuloeroja, Koski sanoo tänään Ylellä alkaneessa 8 myyttiä työstä -sarjassa, jonka ensimmäisen jakson teemana on työllä rikastuminen.

Kosken mielestä Suomessa maksetaan nykyään liian samansuuruista palkkaa työntekijöille. Hänen mielestään hyvien työntekijöiden pitäisi saada muita parempaa palkkaa.

Kosken mukaan Suomen ongelma on työmarkkinoiden jäykkä rakenne. Koski puhui hallituksenkin korostaman paikallisen sopimisen puolesta. Suomessa on Kosken mielestä tällä hetkellä ”tasapäistämisen systeemi”.

Sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo kuitenkin kiistää samassa ohjelmassa Kosken näkemyksen siitä, että tuloeroja tarvittaisiin talouskasvuun. Hiilamon mielestä samapalkkaisuus ei ole Suomessa erityisen suuri ongelma. Hän nostaa suurimmaksi epäkohdaksi sosiaaliturvan varassa elävien kannustinloukun.

Televisiostakin tunnettu kiinteistönvälittäjä Kaisa Liski on ohjelmassa sitä mieltä, että Suomessa kyllä saisi rikastua kovalla työllä, mutta se ei ole Suomessa mahdollista.

- Saa kyllä, muttei pysty, Liski kommentoi ohjelmassa.

Liskin mielestä kovalla työllä pitäisi pystyä rikastumaan, mutta verottaja ja hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitäminen pitävät huolen siitä, että niin ei käy.

Liskin mielestä palkasta pitäisi jäädä enemmän käteen.

Liskiltä kysytään ohjelmassa, millaisen asunnon hän myy 3000 euroa kuussa tienaavalle.

- 3000 euron tuloilla, jos on yksinäinen ihminen, niin kerrostalokaksiota Itä-Vantaalta parempaa ei juuri saa. Mutta heti jos siinä on toinen saman verran tienaava, niin silloin irtoaa jo Länsi-Vantaalta rivitaloasunto, jossa on oma sauna, Liski sanoo.