Suomen Susijengin osalta koripallon MM-karsinta huipentuu sunnuntaina Ural-vuorten kupeessa Permissä.

Viimeisessä MM-karsintaottelussa vastassa on Venäjä. Suomi etenisi Kiinassa elo-syyskuussa pelattaviin MM-kisoihin, jos voittaisi venäläiset vähintään kolmella pisteellä.

Venäjä saa Permin otteluun parhaita Euroliiga-pelaajiaan. Suomeakin vahvistaa Bayern Münchenin Petteri Koponen, joka pelaa perjantaina Euroliigaa Madridissa ja matkaa sieltä lauantaina Permiin.

Venäjä on tietysti selkeä suosikki, mutta sillä on myös enemmän paineita. Suomen kapteeni Shawn Huff antaa ymmärtää, että Permiin matkataan rennolla mielellä.

- Ei näitä matseja hampaita kiristelemällä voiteta. Se ei ole meidän joukkueen ja pelaajien luonne. Meidän on pakko nauttia hetkestä. Näitä hetkiä tulee harvoin, Huff sanoi.

Haaste otetaan innolla vastaan. Huff muistuttaa, että viime vuosikymmenellä moiset ottelut olivat Suomelle vielä unelma.

- Jälleen kerran ollaan taas altavastaajan roolissa. Pieni Suomi lähtee haastamaan. On kivaa, että saadaan pelata tällaisia pelejä isoja maita vastaan. On tää kivempaa kuin 15 vuotta sitten.

Torstaina Suomi kaatoi Espoossa Ranskan 76-69. Metro-areena oli täynnä ja tunnelma oli upea.

- Tällaisilla peleillä rakennetaan koripallokulttuuria Suomeen. Nämä tuovat iloa monen ihmisen elämään, hehkuttaa Huff.

Takamies Sasu Salin myöntää, että paineita olisi Suomellakin, mutta pitää sitä vain positiivisena asiana.

- Kyllä varmaan pienet paineet on, mutta varmaan ne ovat molemmilla. Kyllä jokainen nauttii tästä tilanteesta. Pieni jännitys kuuluu siihen, mutta se on vaan hyvä.

Perm on Venäjällä merkittävä koripallokaupunki, mutta Salin ei ole siellä vielä päässyt pelaamaan.

- En ole koskaan käynyt siellä. Piti ihan googlettaa, missä tää paikka on. Se oli vähän kauempana kuin mä luulin, Salin naurahtaa.

Lentomatka Suomesta Permiin kestää nelisen tuntia.

- En ole kuvia käynyt katsomassa. Katsoin vain, miten kauan kestää kävellen sinne. Pitkällähän se on, mutta ihan siistiä. Näkee uusia mestoja, toteaa Salin.

Koposella haaste on vaikeampi. Madridista Permiin lentää noin kahdeksassa tunnissa.

- Ehkä Petskulla on sen verran rahaa, että hän ottaa oman drafterin, mutta katotaan, naurahti Salin.