Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi pelasi Zenicassa Bosnia-Hertsegovinaa vastaan uskomattoman ottelun. Bosnialaiset veivät peliä 30 minuuttia täysin, mutta viimeisellä neljänneksellä Suomi nousi ja voitti ottelun koriluvuin 81-77.

Suomi oli kahdella ensimmäisellä neljänneksellä umpisurkea. Niin surkeaa nykyajan Susijengiä ei ole juuri nähty kuin ehkä USA-ottelussa MM-kisoissa 2014, mutta vastuskin oli silloin aivan toista luokkaa.

Avausneljänneksen jälkeen Bosnia oli johtanut 28-11 ja tauolla 50-31. Kolmannella neljännekselläkin Bosnia johti turvallisen tuntuisesti.

Viimeisellä neljänneksellä Suomi sai upotettua kolmosia. Sasu Salin tykitti Suomen ensi kertaa johtoon, kun pelaamatta oli 40 sekuntia. Sensaatiomainen nousu oli valmis.

Suomelle voitto merkitsee, että mahdollisuuksia Kiinassa 2019 pelattavaan MM-turnaukseen vielä on. Tosin kisapaikka edellyttänee voittoja helmikuussa Ranskasta ja Venäjästä.

Suomi karsiutuu MM-kisoista, jos ei voita Ranskaa Espoossa 21. helmikuuta ja Venäjä voittaa Bulgarian. Mikäli Suomi voittaa Ranskan tai Bulgaria voittaa Venäjän, siirtyy ratkaisu 24. helmikuuta Permissä pelattavaan Venäjä-Suomi -otteluun.

Suomen lohkosta Ranska ja Tshekki ovat varmistaneet MM-kisapaikkansa. Kolmannesta lohkon kisapaikasta taistelee Venäjän ja Suomen lisäksi vielä Bulgaria.

Susijengin voitto oli Koripalloliitolle tärkeä taloudellisesti. Ranska-ottelussa on vielä panosta ja lippuja Espoon otteluun varmasti menee kaupaksi.