Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi palasi MM-karsinnassa arkeen viime torstain Bosnia-voiton jälkeen. Ranska pehmitti suomalaiset selvin lukemin 83-67.

Suomi aloitti tahmeasti. Tauolla tilanne oli Ranskan hyväksi 50-24. Suomi paransi kolmannella neljänneksellä, mutta Ranska oli karannut jo liian kauaksi.

Petteri Koponen ja Alex Murphy olivat Suomen tehokkaimmat pelaajat. Molemmat heittivät 14 pistettä.

- Ranska oli tehnyt kotiläksynsä. Ensimmäisellä puoliskolla he saivat meidät näyttämään todella huonointa. He olivat opiskelleet, miten puolustamme palloskriinit ja ajauduimme pisteeseen, jossa olimme koko ajan askeleen jäljessä, Koponen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

- Teimme tarvittavat muutokset tauolla, olimme paljon parempia puolustuksessa tauon jälkeen ja aloimme saada jopa pisteitä nopeista hyökkäyksistä, mutta Ranskan tasoista joukkuetta vastaan etumatka oli kasvanut liialliseksi, Koponen jatkoi.

Myös päävalmentaja Henrik Dettmann harmitteli, että Susijengi heräsi kiriin liian myöhään.

- Meiltä kesti aikamme mukautua Ranskan hyökkäykseen ja teimme paljon parempaa työtä pelin jälkipuoliskolla. Seuraavassa kohtaamisessamme meidän on herättävä paljon nopeammin, Dettmann kuittasi.

Ranska oli viime torstaina hävinnyt Bulgarialle. Suomea vastaan Ranska oli hereillä ja tulos oli sen mukainen.

- Kaiken olennaisen kotijoukkueen tehokkuudesta kertoo se, että Ranska teki 44 pistettä korin alta ja jakoi 27 koriinjohtanutta syöttöä. Tuollaisia lukuja katsellessaan on kotijoukkueen valmentajan oltava todella tyytyväinen, Dettmann totesi.

Suomella on tappiostaan huolimatta yhä mahdollisuudet MM-kisoihin. Seuraavassa ottelussaan 30. marraskuuta Suomi kohtaa Espoossa Venäjän. Maanantaina 3. joulukuuta Suomi kohtaa vieraissa Bosnian.

Jos voitot tulisivat näistä peleistä, olisi Suomi lähellä MM-kisapaikkaa. Tosin haasteena on, etteivät Euroliigan pelaajat ole ehkä käytettävissä kansainvälisen koripallopolitiikan egoriitojen takia.