Pellervon taloustutkimuksen toimitusjohtaja Pasi Holm arvioi, että Suomen työttömyysaste ja asumisen kustannukset nousevat hallituksen kehysriihessä tekemien päätösten seurauksena.

–Se on selkeä, että talouskasvu on niin heiveröistä, että kyllä työttömyysaste nousee ainakin syksyyn asti, Holm kertoo.

Myös keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen otti tänään kantaa hallituksen työllisyyspolitiikkaan.

–Työttömyys on jo yli yhdeksässä prosentissa, vaikka hallitus lupasi alentaa sen viiteen prosenttiin. Siksi Suomi on näköalattomien leikkausten ja veronkorotusten tiellä, Tiilikainen kertoo tiedotteessaan.

Työllisyyttä hankaloittaa Holmin mukaan myös pääkaupunkiseudun ”poskettomat” asumiskustannukset.

–Nyt asumisen kustannukset pyrkivät taas nousemaan, kun päätettiin kiinteistöverosta, sähköverosta ja kivihiilestä. Asumista rokotetaan eri puolilla, Holm kertoo.

–Korkeat asumiskustannukset haittaavat jo selkeästi työllistymistä, hän toteaa.

Monelle pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvalle on hänen mukaansa vaikea ottaa vastaan työpaikkaa pääkaupunkiseudulta, koska asuminen on kallista.

–Samalla hinnalla kuin muualta saa omakotitalon, joutuu Helsingissä tyytymään yksiöön. Yksiössä asuminen on monelle perheelle aika mahdotonta, Holm sanoo.

Holm kertoi tänään Uudelle Suomelle, että Suomen luottoluokitus voi olla vaarassa laskea. Lue juttu luottoluokituksista ja Holmin kommentit kehysriihen päätöksistä täältä.